Tipsa mig om pang-pang spel för gamlingar.

Medlem

War thunder
DayZ
Hunter call of the wild
Pubg
R6 Siege (terrorist Hunt)


"High life on low budget"

Inaktiv
Skrivet av bent toe:

War thunder
DayZ
Hunter call of the wild
Pubg
R6 Siege (terrorist Hunt)

Pubg? Han skrev ju specifikt att han inte vill spela spel där folk snipar honom osv
Vill man döda och spela på egna villkor så är PUBG helt fel spel imo.

Medlem

Arma 3 är trevligt där du kan inta massor av olika roller. Bra folk online också.

Synd att Red orchestra 2 inte är så poppis längre, men ett bra spel annars med kanoncommunity.

Medlem

Squad helt klart

Medlem

Sea of thieves kanske? Om du spelar på pc så har du övertag mot snorungarna som spelar på konsol.

Medlem

@Lord Pingu: Morsan och farsan (fyller 70 strax) spelar Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands ihop och älskar det.

PS. Fan, kanske t.o.m Battlefield 4 medan serien fortfarande var guld. Annars kan det ju vara värt att gå retro igen och köra Portal 1&2 och Half-Life 2

C2
Medlem

Jag skulle kunna rekommendera Escape From Tarkov. Vill man springa på väggar och skita regnbågar kan man gå in på dom intensivare pvp-banorna dagtid. Men söker du "mysspelande" i ditt eget tempo med möjlighet att få skjuta lite då och då kan jag varmt rekommendera Tarkov. Går man in på nattbanor kan man mysa runt lite som man vill om man tröttnat på panik, hopp, skrik, och sprint-jump-prone.😊

Medlem

Splinter Cell är skoj!


Burn in the light.

Medlem
Skrivet av anon_326725:

Pubg? Han skrev ju specifikt att han inte vill spela spel där folk snipar honom osv
Vill man döda och spela på egna villkor så är PUBG helt fel spel imo.

Pubg kan spelas i egen takt och lugnt och metodiskt.


"High life on low budget"

Medlem

Nya Doom och Quake champions, om du gillar spel som quake och unreal tournament.

Battlefield är bra för där går det mest på hur bra laget är och inte på den individuella spelaren. Bf3 ,4 och bad company är bra, tycker dom spelen är en bra blanding mellan arcade och simulator. Dom nya går mer åt arcade hållet.

Fallout 76, om du gillar shooters med softcore survival, utforskning, crafting och bas byggande. Ser många äldre par som spelar det spelet.

Escape from Tarkov är bra att spela ihop med polare. Spelet är som Dayz, så man förlorar allt om man dör. Så man kan få lite adrenalinkickar ibland.

Medlem

Ghost War i Ghost Recon: Wildlands är mitt tips.

Medlem

Ge gärna Overwatch ett försök. Finns ett flertal klasser att spela som är kul och premierar taktiskt beslutsfattande och allmän game sense, snarare än reflexer och sikte.

Inaktiv

@bent toe: Det är aldrig eller har aldrig varit en säkerhet. Det kan bli action från sekunden man landar med fallskärmen.
Sen så blir det garanterat stressigt och mycket att tänka på i slutet. Iaf om man bryr sig om att vinna. (och vill man inte vinna bör man inte spela BR! )

Medlem

Om man gillar Duke3D så rekommenderar jag Ion Maiden.


Text does not represent Mozart's life.

Medlem
Gammalt, billigt och taktiskt om du vill.

Kan tänka mig att slå ett slag för Crysis.
Ja, det första som släpptes när man nästan kunde räknas som ung.
Brasklapp: första halvan är mer öppen och har större möjligheter för taktisk approach.
Kartan är ganska stor och du har kul förmågor inbyggt i din dräkt, modding av vapen "on the fly"
om du vill söva fiender, använda silencer mm.
Generös fysikmotor tillåter dig att slå/skjuta sönder endel byggnader för en "Surprise!".

Medlem

Sniper Elite spelen funkar. Långsamma, planerande och en massa sniping. Jättekul!


I drank what?

Medlem

Division är något som är mer taktiskt än reaktivt.

Inaktiv
Skrivet av Horniak:

Division är något som är mer taktiskt än reaktivt.

Det kan jag hålla med om. Man väljer sina strider och bra strategi går en lång väg. Rekommenderar också The Division 2
(Håll dig borta från DarkZone dock då det innehåller alla kriterier som du inte vill vetas vid)

Medlem

@Skuggsvept: Har spelat på Pc sedan 1998 , och hade en period på 8 år jag inte spelade fps men Overwatch fick mej tilllbaka ( är 56 ) men ..Själv räknade jag att man kanske kunde nå Platinum I season 2 men nu harvar jag i bronze ,ett tapp på 1000sr men som du säger erfarenhet räcker långt och spela som fps skulle ta mej tillbaka men orkar inte . ( själv gammal ut99 spelare)

Medlem
Skrivet av halvöre2:

@Skuggsvept: Har spelat på Pc sedan 1998 , och hade en period på 8 år jag inte spelade fps men Overwatch fick mej tilllbaka ( är 56 ) men ..Själv räknade jag att man kanske kunde nå Platinum I season 2 men nu harvar jag i bronze ,ett tapp på 1000sr men som du säger erfarenhet räcker långt och spela som fps skulle ta mej tillbaka men orkar inte . ( själv gammal ut99 spelare)

problemet är så många matcher man måste spela för att grinda sig upp sin skill level dit man vill

Medlem

Jag är 37, och tycker Overwatch är rätt najs.
Det finns typ 30 hjältar, och jag har hittat ett par som passar mig. Jag är VÄRDELÖS på att sikta. Kör ALDRIG sniper-klasser. Men... ge mig Winston (som skjuter en typ aoe blixt), eller Reinhardt (som bara slåss i närstrid) eller junkrat (vars kulor studsar omkring, så man kan pricka bara man siktar tyyyp rätt) så är jag faktsikt helt okej i spelet.
Just tanks som Reinhardt och Winston tål ju dessutom typ 3 gånger mer än övriga, så man hinner reagera lite innan nån flink 14-åring på Tracer dödar en.

Sen kör man alltid i lag (6 vs 6) så har man vänner som lirar det inbillar jag mig att det blir ännu roligare. Jag får alltid spela solo tyvärr =/

Medlem

Testa om du kan fastna för Strategispel, typ "4X" lir och RPG spel. Funkar i alla åldrar och du kontrollerar tempot. Typ Stellaris, Pillars of Eternity 2, Divinity original sin 2, Witcher 3 eller liknande. Eller MMOs med lugnare tempo. Tex Final fantasy XIV A realm reborn som har en väldigt välkomnande community och inte är pay to win. Vågar man sig på JRPGn så finns det väldigt mycket, tex Persona 5 eller Nier Automata.

Är man ute efter icke 4X strategi så är Total War serien alltid en hit.

Medlem

Borderlands spelen är nice, inte reflex baserade utan behöver bara vara bra på sikta. Sen har vi Fallout 3, New Vegas och Fallout 4, dom har ett system som kallas för V.A.T.S, det pausar spelet och låter en sikta på olika kropsdelar när man använder det, gör att man kan få en mer taktisk överblick över vad som händer oxå, rekomendera starkt, av en som inte har nå reflexer alls.

Medlem

Mechwarrior Online.

Långsammare och mer strategiskt.

Medlem

Äh, du hänger nog med, också gammal UT99 (wow, tjugo år sen det släpptes, tiden går för fort..) spelare, mest instagib där det krävdes aim och snabba reflexer. Känner att jag hänger med fortfarande. Det eventuella förfallet i snabbhet kompenseras med erfarenhet och att kunna läsa av fi. Sen att det kan vara skönt med variation och långsammare tongångar emellanåt är en annan sak.

Medlem

Red Orchestra serien. Vietnam är ju det senaste och är ett spel som går att spela lite hur man vill, med mycket tempo eller inte

Medlem

@Lord Pingu:

Hej Pingu

Jag kan starkt rekommendera spelet Hunt: Showdown. Sedan jag började med spel på slutet av 80-talet är Hunt ett av de bättre PvP jag lirat. Det förekommer säkert en dos med jäv eftersom jag är svag för western-genren om den görs rätt.

I Hunt belönas den som spelar taktiskt. Ibland är bästa taktik att rusa framåt med ett hagel, och ibland är bästa taktik att spela taktiskt och vänta ut motståndare. Hur som helst så bestämmer man själv vilken taktik man vill specialisera sig på. Ett element som jag även uppskattar är PvE-funktionen i spelet. Man kan gå in i en match och endast lira PvE biten, i.e., finna bossen via ledtrådar, och städa upp bland zombies/monster. Karaktären man lirar med kommer då att dra på sig XP och pengar som man kan använda för uppgraderingar. Vetskapen om att det kan finnas andra spelare i närheten höjer spänningsnivån. Man får ingen information om hur många spelare det är i matchen, man kan till och med vara kvar själv vissa gånger om alla lämnat kartan eller förlorat sina hunters. Arsenalen är imponerande, och det finns en mängd verktyg och finesser man kan köpa för att få stöd för sin taktik. Man kan spela spelet tillsammans med någon i "duo mode". Personligen spelar jag alltid själv, och jag spelar oftast långsamt.

Hunt är i Early Access på Steam, men då jag köpte det i somras noterade jag att det redan då var mer polerat än majoriteten av spel som släpps v 1.0. Det utvecklas av Crytek så grafik och estetik är bland det bästa du kan finna.

/ Fortran


AMD 64 x2 3800+ 2.2Ghz(Klockad): 3Gb DDR Dual channel: Geforce 8800GT, Soundblaster X-FI Music

Medlem

Operation Flashpoint
Star Wars Republic Commando
Halo-trilogin (snart på PC)
Deus Ex Human Revolution (och uppföljare Mankind Divided)
Borderlands 2

Medlem

Låter ju spontant som att i princip alla spel där man möter AI fungera.

Men jag vill likt flera andra slå ett slag för war thunder, och då deras markstyrkor (man kan välja att spela bara flyg, båtar eller stridsvagnar). Spelet belönar uteslutande bra positionering och att röra sig vid rätt tillfälle till rätt plats. Samt kunskap om motståndarens mtrl (exempelvis var du bör rikta i motståndarens vagn för att få genomslag eller exempelvis slå ut förare eller skytt).

Det negativa:
Grinden är real så att säga, iaf om du vill nå de moderna stridsvagnarna. Men, att nå andra världskrigets ikoniska vagnar är inte ogörligt på något sätt.

Medlem

Lord Pingu,

Dessa spel är väl inte FPS men det är en hel del pang-pang iaf

Xcom2
https://www.fz.se/recension/274207-recension-xcom-2-war-of-th...

Sedan vill jag tipsa om Combat Mission, det är realtime eller wego turn based.
https://www.battlefront.com/final-blitzkrieg/cmfb-base-game/
https://www.wargamer.com/reviews/review-combat-mission-final-...

Finns fler spel i serien, eastern front, italy, normandy och modern (syria och ukraina).
Finns demos att testa innan man behöver lägga ut en massa $$.

Players are assigned detailed missions to accomplish based on a richly diverse set of Objectives. Missions can be played in either Real Time or our novel WeGo hybrid turn based mode introduced with the first Combat Mission game 20 years ago. WeGo allows each player to plan out 60 seconds of combat and then watch as both sides' commands are carried out simultaneously. The WeGo system also allows for re-watching turn action and playing against another player by email (PBEM) or "hotseat" on a single computer. RealTime and WeGo head to head play can also use TCP/IP on a LAN or over the Internet. Massive replayability comes from a unique Quick Battle system which allows players to purchase their own custom force and fight over the battlefield of their choice from a wide array of different maps.


Through the cables and the underground now

123
Skriv svar