Artiklar av Mattias Frost

21

Sly Cooper: Thieves in Time

Jak är försvunnen. Ratchet har tappat formen. Kvar har vi mästertjuven Sly som åtta år efter trean gör comeback – och levererar ett fantastiskt plattformsäventyr.

102

Aliens: Colonial Marines

"Det här är uppföljaren till Alien-trilogin och det är ett spel, visst är det häftigt? Uppföljaren till filmerna är ett SPEL, så viktig är vår bransch idag."

32

Spelvärldens extrema extremsporter

Om vi säger extremsport tänker du kanske på surfing, BMX och snowboard, eller hur? Men du borde istället tänka på ninjagolf och mutanthockey. Idag utforskar FZ sex sporter från förr som vuxit fram ut galna spelutvecklares sjuka fantasier.

35

Andra delen - Svenska tv-serier som spel

Bingolotto, Ensam Mamma Söker och klassiska Kreml High visar sig gömma fantastiska spelmekaniker, läs och lär spelutvecklare. Läs och lär.

8

Anarchy Reigns

Kritikerälsklingen Platinum Games, med Bayonetta och Madworld på meritlistan, släpper ett fightingspel med spandexklädda bakdelar och överarmar lika stora som din favoritfåtölj.

41

Svenska tv-serier som spel

Hur skulle det egentligen se ut om man tog ett gäng klassiska svenska tv-program och gjorde spel av dem? FZ löser gåtan.

10

Forge

Forge fann sin väg in på Steam genom Greenlight i slutet av 2012. Kan denna mmo-inspirerade onlineshooter vara någonting att påbörja det nya året med?

71

The War Z

När zombieapokalypsen är ett faktum bör man packa ryggsäcken med läsk, ficklampa och bandage för att sedan irra runt i skogen tills man blir skjuten av allsmäktiga hackare. The War Z lär oss överleva domedagen.

29

The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn

Efter vampyrjakt i Dawnguard och husbygge i Heartfire är det dags att söka upp den första dragonborn. Vi har spelat det senaste Skyrim-tillägget.