Inlägg av masterstroggo

Inlägg som masterstroggo har skrivit i forumet

1

Eftersom jag inte kan bestämma mig för en favorit!

Rimworld - Anomaly. Ett av mina favoritspel får ett nytt DLC!
Men of War 2 - Är ett fan av serien som fyller 20 i år!
Manor Lords - Ser fett ut! Provade alphan och det kändes helrätt!
Earth of Oryn - Mera pixlar!

Skrivet av Lofa:

Underbart spel

Släpptes dock 2019...

Vissa spel är tidslösa

Warno.
Bästa RTS krigsspelet. Från Eugen Systems som har finslipat sin spelmotor till perfektion för stora strider med upp till 10vs10 spelare. Single / Multiplayer. Riktigt vackert att lägga ögonen på och lirar bättre än föregångarna i Wargames serien.
https://store.steampowered.com/app/1611600/WARNO/

Mechabellum.
Bästa auto-battlern. En genre jag normalt inte spelar, men det här är riktigt kul. 2-4 spelare competitive. Köp och placera ut enheter som kan uppgraderas på många olika sätt som skapar en dynamik i matcherna. Strategiskt djup få auto-battlers förunnat och superlätt att komma in i.

Oxygen Not Included.
Bästa kolonibyggarsimulatorn (..på sitt eget sätt)
Det svåraste spelet jag aldrig kommer att klara. Otroligt komplex simulation i absolut allt från gas/vätskedynamik, gastryck, termodynamik, elektriska system, VVS & ventilationssystem, material egenskaper, jordbruk och ekologi, stress moral tillstånd. Låt inte den gulliga grafiken lura er, under ytan är det en svår och oförlåtande simulering.
https://store.steampowered.com/app/457140/Oxygen_Not_Included...

Senaste inköpet var en NVR för inspelning av övervakningskamerorna och en 3TB HDD.
Den skickades från lagret idag.

https://www.megateh.eu/products/acusense-nvr/hikvision-ds-761...

Det beror helt på vad de visar intresse för, det skiljer sig mycket mellan ungarna i familjen. Alla våra barn föredrar att spela i multiplayer när man kan hjälpa dem.
Dottern på fyra år tycker Unpacking är kul att lira på egen hand, men även Terraria och Dota i MP går hem hos 3 och 5 åringen.
Man får spela på deras villkor och ha måttliga förväntningar på att ta sig framåt i kampanjen, matchen eller vad man nu kör
Gratisspel är bra att börja med, de själva vet inte vad de tycker om för spel och det märker man först när de fått prova sig fram.

Skrivet av Todilo:

Någon som har bra tips på online/local coop spel som är rätt casual. Vi spelar lite minecraft vilket hon älskar och även lite minecraft dungeon men är ute efter lite variation.
Får inte vara för svåra kontroller, helst väldigt lite text och inte stressigt (så inte Overcooked t.ex.).

PC alternativt Switch

Factorio spelar jag tillsammans med min 5 åring. Det finns så mycket som 'behöver' göras i det spelet, så
barnen kan fokusera på det som de klarar av, t.ex bygga tågsträckorna, elkablar osv, och vi vuxna får bygga resten.

Nu går jag kanske utanför frågan lite, men Oxygen Not Included tycker han är kul, inget MP, men det gör oss inget, vi bygger på varsin koloni tillsammans, det är ett spel som är hela registeret från enkelt för en nybörjare men framåt mid/end game, ett sjukt svårt spel även för vuxna. Terraria har vi klarat ut tillsammans, det tyckte till och med jag var rätt kul.
Open TTD och Open Clonk har vi även lirat en del ihop.

Har tänkt att försöka ge mig in på Space Engineers med honom så småningom. Jag försöker
välja spel som främjar kreativitet och problemlösande så långt går..

https://www.openclonk.org/snapshots/
https://store.steampowered.com/app/1536610/OpenTTD/
https://store.steampowered.com/app/457140/Oxygen_Not_Included...
https://store.steampowered.com/app/427520/Factorio/
https://store.steampowered.com/app/105600/Terraria/

Jag är en av dem som tyckte om spelet!
Ofta när jag spelar open world spel så har jag tröttnat på det långt innan jag klarat ut det och slutar hela sonika att spela utan att nånsin få se slutet. Det tenderar ofta att bli rätt repetetivt i den typen av spel, men Generation Zero höll mig fången till slutet. Kanske beror det dels på 80 tals nostalgin i spelet, men för mig som är född tidigt 80 tal så kände jag igen mycket i det. Jag kom ofta på mig själv att kolla på detaljer, inredning, skyltar m.m.
AIn är inte så utmanande som man kanske hade önskat men bjuder ändå på en hyffsad utmaning. Vi klarade ut spelet i Co-op på ca 18 timmar och då letade vi runt en del.
Spelet var grymt förpestat av buggar när vi spelade vilket förstås var trist, och jag förstår inte varför man släpper ett spel som är så uppenbart trasigt, men såg man bortom dem så var det ett kul co-op spel ändå!

@Pa-pa-pastorn:
Jag är likadan. Tar gärna några glas whiskey när jag spelar och tjötar med polarna på ts.
Inget att skämmas för!

Cheers!

Jag är såld på spelet. Helt fantastiskt park-byggar-spel.
Sanningen är också att man behöver inte alls laga staket om man tar hänsyn till dinosarnas behov, de har alla olika personligheter vilket inte är så svårt att tillgodogöra i slutändan.
Ett fåtal gånger har jag behövt laga staket när man tampas med de lite mer stingsliga djuren som ofta trivs i mindre grupper och inte alls mår bra av storstadsstressen bland för många andra djur. Svårighetsnivån är strax under Tropico 5 för att jämföra. Utmanande ibland men inte uttröttande svårt som Tropicop 5 kunde vara. 4/5 dinosar ger jag det!

Jag vill se er pinas av den grymma svårighetsgraden i Oxygen not included

Jag kan försöka ge dig lite feedback på sången,
Jag har varit musiker i väldigt många år (18+ år vi det här laget) och började som mer eller mindre tondöv en gång i tiden.
På plussidan så har du ett gött Bruce Dickinsson aktigt vibrato på din rensång och skönt growl.
Growlet skulle definitivt kunna platsa i ett band redan som det låter i inspelningarna och det tycker jag du ska ta tillvara på och utveckla.

På de rena låtarna så måste säga att den rockiga lät bäst, även om det finns en del att jobba med även där. Tommy Körbergs låtar är lite speciella att sjunga, han blandar själv mellan ett operaaktigt djupt sångljud och lite glättigare popstuk på sången och vill man verkligen få ut samma kraft och uttryck som han så måste du pressa ut tonen med lungorna och inte halsen.
Ett tips där är att härma hur operasångare låter, och sen tona ner det lite till Tommys låtar eftersom han själv blandar.

Du behöver jobba med intoneringen av sången, det låter lite småfalskt och du öppnar inte upp halsen ordentligt vilket gör att tonerna blir onödigt svåra att nå för dig.
Ett bra sätt att öva in intoneringen är att sätta sig med ett instrument och spela en ton och sen härma den med rösten. Öva på detta tills du kan sjunga skalor och legaton utan att det låter surt. Fortsätt även öva upp stödet, ett rejält sångpass ska ge träningsvärk i magmusklerna och inte kännas i halsen.

På det stora hela så har du stor potential!
Men det vore en björntjänst att säga att allt är perfekt för det finns alltid saker man kan utveckla.

Lycka till!

Är i samma sits.
34 år gammal, började spela på en VIC 8086 nån gång på 80-talet när fyra färger (4 nyanser av grönt) på skärmen var det senaste i tech-väg och Zaxxon var det snyggaste spelet jag hade.
Jag gick igenom konsollsvängen nån i början av 90 talet för att återvända till PCn 1994 när jag med hjälp av farsans kompis köpte en trimmad 486a (120mhz!).
På den tiden var allt nytt och unikt och varje ny spelupplevelse var verkligen något unikt!
RTS genren föddes. FPS spelen såg dagens ljus. Äventyrsspelen var banbrytande.
När man sett allt en gång redan så är nästa spel i samma stuk inte lika upphetsande och till slut så tycker man att dagens spel är fördummade versioner av spel man redan spelat en gång. Jämför Jagged Alliance 2 med de nya som kommit.. eller för att inte tala om hur misshandlad UFO (XCOM) serien är.

Jag har köpt en del spel också, men inte fullt lika många som du, men väldigt ofta finner jag mig i samma situation. Jag får ångest för att jag bränt pengar på något jag ändå inte spelar eller tröttnar på innan jag klarat mig igenom tutorialn.

Men.. jag har fortfarande spelglädje kvar!

Jag har insett att jag inte behöver köpa nya spel hela tiden. När mina vänner hetsar upp sig och köper nya spel sitter sitter jag lugnt kvar i båten och tackar nej till att slakta nya mer högupplösta fiender av samma sort jag gjort i snart 30 år och håller mig till dem spelen jag VERKLIGEN gillar.

Jag har funnit ett antal spel som jag fastnat för. Uteslutande bara MP spel eftersom det även är ett sätt att umgås med vänner som har flyttat eller man inte kan träffa så ofta av olika anledningar.
Favoriten de sista åren är Arma 3 (har spelat serien sen Operation Flashpoint 2001)
Det har komplexiteten jag söker och ingen spelomgång är den andra lik. Tröttnar jag på att spela det så kan jag sitta och pilla med editorn och lära mig att scripta.

1