Som FZ tidigare nämnt sållar sig #Battlefield 2142 till den växande skaran av onlinespel som via Internet hämtar reklam som visas på skyltar och andra anslag i spelvärlden. Uppgifter på flertalet spelsajter - därbland amerikanska ShackNews - gör dock gällande att den i dagarna lanserade titeln även skickar ut uppgifter.

Exakt vilken information som når mottagaren - företaget IGA Worldwide - är ännu oklart. Utvecklaren #Digital Illusions talesman John Hargelid hävdar dock i en kommentar hos nyhetssajten IGN att funktionen enbart utnyttjas för att samla statistik om exponerade annonser. Huruvida även demoversionen berörs av datainsamlingen är ännu okänt.

Allvarligt, i så fall har du fan madskills. Jag är imponerad :O 19/10 Med pruta menar jag pruta, till och med onoff kan vara flexibla med priset, även för en enskild vara. Försök får du se. 18/10 LOL! Så corny att det kan va sant...Har sett många trådar på forum runt om där spelare vägrar köpa spelet just för reklamen...Fast jag bryr mej inte, bara spelet är kul...och jag tycker det är det...x5... 18/10 jag tror jag har en gissning varför de har med reklam och säljer det för samma pris. Det är säkert för att de vet att mindre kommer spela det och färre spelare mindre inträkter och för att täka upp kostnaderna måste de ha reklam och sälja det för fulpri... 18/10 Undrar hur mycket tid som las med att implementera detta i spelet. Vilket i sin tur leder till hur mycket tid som kunde ha lagts ner på att squisha buggar i både detta spel och BF2. 18/10 Tydligen inte eftersom folk har börjat reagera. Många verkar få en reflexreaktion att klaga bara man nämner EA nu för tiden, i alla fall att döma av vissa forumsinlägg. För min del är det ingen fråga. Såklart upp till var och en att tycka som det passar... 18/10 Bra att vi reagerar, och det gör säkert DICE också... Reklam i spel är inget konstigt, inget jag har nåt emot...OM vi får åtminståne en smula av kakan, lite lite lite billigare spel kanske? Spyware däremot, om nån kikar på mina surfvanor, vad jag ser... 18/10 Dessa "Reklamer" är det sånna billboards eller typ sånna som poppar up så fort man startar datan och sånt skit ? jag har en kompis i australien han fick spelet inga problem alls inga lappar vem kan säga att detta e på riktigt när inte spelet har släppts... 18/10 Företag kan inte bete sig hursomhelst mot sina kunder hur länge som helst. Frågan är ju om EA har agerat oetiskt i detta fallet, det är ju inte så att det är en hemlighet att det är reklam i spelet. Det enda som stör mig lite är priset, men det är en... 18/10 En billboard som basunerar ut "BUY WOW GOLD CHEAP ON -RANDOM SITE-" hör knappast till framtiden, reklamen är knappast relaterat till "the future" på något sätt. 18/10
Skicka en rättelse