Nintendo-legenden prisar det finskutvecklade spelet och önskar att han hade kommit på idén först. Kontrollerna hade varit ännu bättre på Nintendo DS, säger han.

Spellegenden Shigeru Miyamoto, skaparen av bland annat Donkey Kong och Super Mario, säger i en intervju med hookshot att han gillar hur #Angry Birds traditionella och nya spelmekaniker kombineras på ett spännande sätt. Han önskar att han själv hade kommit på konceptet.

– Angry Birds är en väldigt simpel idé, men det är ett av de spel som jag omedelbart uppskattade när jag spelade det första gången. Jag önskar att jag hade varit den som kom på idén först. Självklart vill jag vara den som skapar de mest övertygande och överraskande spelidéerna.

Miyamoto prisar också spelets kontroller och gränssnitt, men menar att det skulle ha blivit ännu bättre på Nintendos bärbara konsol.

– Självklart hade kontrollerna varit ännu bättre om utvecklarna hade skapat spelet för Nintendo DS.

Tror du att den finska spelstudion #Rovio hade gjort ett bättre spel om det inte hade lanserats på smartphones?

Hade han skapat det till nintendo ds så hade dom mjölkat ur 400kr+ för det! Hade aldrig blivit samma hit med det priset imo... 26/04 Spekonceptett har ju funnits länge, det enda Angry Birds gjorde var att lägga det i en annan förpackning. Vilken nöt Miyamoto är.... 13/04 fattar inte vartför plants vs zombies inte sålt mer en detta 13/04 Perfekt, kontrollen och precisionen är ju det avgörande i spel som Angry Birds, där hardcore gamers investerar timmar inför varje ny bana, varje fågel, och köper dyr hårdvara som Razers nya "Birdie" med 140 000 dpi, platinaplätterad fågel och 75 nya kna... 13/04 Klart han gör. Tänk er mjölkningsmöjligheterna. Angry Mario, Angry Luigi, Angry Zelda, Angry Smash Bros., Angry Party 12. 12/04 Hela grejen med AB är ju att de är ett tidsfördriv (tycker jag iaf) ett hyfsat roligt å utmanande sådant oxå, och de finns ju rätt många levels till att plöja igenom, så de tar ju inte slut så snabbt de spelet precis. 12/04 Jag kommer aldrig någonsin i hela mitt liv förstå varför detta har blivit så populärt. Skicka iväg fågeln och se vad som händer........yayyyy......kul (???) 12/04 Visst, det finns till PC också, och playstation 3 om jag inte är ute och cyklar. Men spelet släpptes ursprungligen till iPhone, och sedan till Android-telefoner. Det jag menade med mitt inlägg var att jag tror att det är såpass känt och populärt för att... 12/04 Med tanken på att prislappen garanterat hade landat på 50 gånger så mycket om inte mer så är det helt korrekt. Tror inte ett dugg på att Angry Birds hade blivit någon succé på DS, bättre kontroller eller inte. 12/04 Tvivlar starkt på att det skulle vara bättre till DS. Tycker personligen kontrollerna är bättre till pc och android. Sure på pc är det bara musen som behövs, men är då som sagt bättre kontroller på dessa plattformar än vad det skulle varit på DS oavsett... 12/04
Skicka en rättelse