<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/We_Love_Katamari__PS2_/WLKallSCRNcharacters05.thumb.jpg" width="64" height="75" border="0"></img>
KatamariDet har pratats om det ett tag - men när den japanska speltidningen Famitsu i sitt senaste nummer bekräftar att den kultförklarade [[TPS]]-titeln Katamari skall släppas till [[Xbox 360]] och [[Playstation 3]] är det så nära ett officiellt medgivande man kan komma. Spelet - vars fulla titel är #Beautiful Katamari Damashii - skall i likhet med sina tre föregångare släppta till [[Playstation 2]] låta spelaren rulla upp skräp på allt större bollar för att på så vis rädda spelvärlden undan översvämning.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/We_Love_Katamari__PS2_/katwlps2scrnww027_bmp_jpgcopy.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
We ♥ Katamari (PS2)Famitsu rapporterar att kloten skall kunna få en diameter på 10 000 kilometer - ett avstånd motsvarande det mellan Ängelholm och Kapstaden. Spelet - som ännu saknar lanseringsdatum - sägs vidare innehålla något slags onlineläge även om dess exakta innehåll är oklart. FZ räknar med att kunna visa såväl bilder som videoklipp från det orginella spelkonceptet så snart förläggaren #Namco har givit grönt ljus.

Den som inte är bekant med Katamari sedan tidigare - vilket särskilt bör gälla Xbox-kollektivet - kan med fördel ta en närmare titt på filmklippet här nedan som på ett konkret sätt visar hur skräprullandet i det Playstation 2-exklusiva #We love Katamari från [[2006 | förra året]] går till.

[v=312]