Square Enix säger att tsunamin av bärbara sidospel i Kingdom Hearts-serien snart kan vara över.

Inte sedan 2005 har en helhjärtad, numrerad uppföljare i #Kingdom Hearts-serien släppts. Men det kan det bli ändring på enligt #Square Enix Tetsuya Nomura, som säger att "det börjar bli dags" för spelhusets Disneyfierade rollspelsäventyr att återvända till hemkonsolerna.

– Vi har blivit inbjudna att göra spel på olika nya plattformar, och varje gång har vi skapat titlar där vi försäkrat oss om att de varit extremt kompatibla med plattformen, säger han.

– PS Vita är definitivt en kraftfull konsol som är väldigt intressant, men på grund av dess kraft, så är det ingen större skillnad mot att jobba med en hemkonsol. Så även om vi skulle göra ett spel [för Vita] så skulle vi behöva vara väldigt försiktiga med hur vi skapar det för den konsolen. Jag är också av åsikten att det börjar bli dags för Kingdom Hearts att återvända till hemkonsolerna, säger Tetsuya Nomura.

Närmsta Kingdom Hearts-titel är 3DS-sidotiteln #Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance. Det spelet släpps i sommar.

Hoppas du på ett #Kingdom Hearts 3 till Xbox 360 och Playstation 3, eller kanske rentav Wii U?

Plus ett! Har aldrig haft möjlighet att spela något av de tidigare KH-spelen, men flickvännen har övertygat mig att köpa ifall trean kommer till PS3. 11/05 Att pyssla med sitt GummiShip... nostalgi :) 10/05 Tycker att dom borde göra som God of War serien och ge ut alla PS2/PSP/NDS spelen med uppgraderad grafik i en fet samlarbox till PS3 eller Xbox360 (släpp till båda och tjäna en god slant). skulle själv slå till och köpa det hela om det skulle komma ut,... 10/05 KH3 till ps3, ja tack!!!!! 10/05 höhö, äntligen är världen räddad!! om KH3 kommer till ps3:an så lär inte mänskligheten se mig ngt mer utomhus för jag lär nog gråta av lycka i sängen och spela spelet sedan efter det injicera spelet efter att jag smält det så det alltid stannar hos mig.... 10/05 Förstår inte riktigt varför jag missade dessa spel när det begavs sig, spelade 1an lite hos en kompis mer blev det inte. Härjade i alla fall nyss lite på blocket och tradera för att få tag på 1an o 2an till PS2. :) 10/05 Hallelujah! Det får gärna komma till PS3, PS Vita, 3DS, Wii U, pc, Xbox 360 etc - så länge det släpps. 10/05 Ettan och Tvåan kan vara två utav de bästa spelen någonsin i sin genre, hoppas verkligen på en trea till PS3! 10/05 Med tanke på att de andra 2 var på PS2:an så tycker jag självklart att det ska komma till PS3. Sen alla spel till gameboy och DS och allt vad fan det nu heter så säger jag, har spelat dem i totalt 1h var och hatar dem alla! 1:an och 2:an är så mycket... 10/05 Köp dig ettan och tvåan till PS2, skaffa emulator och spela! 10/05
Skicka en rättelse