En mässa som riktar sig till homo-, bi- och transsexuella är redan en Kickstarter-succé. Nästa år hålls den i San Francisco och gästas bland annat av kvinnan bakom GLaDOS.

GaymerCon, den första spelmässan som riktar sig till homo-, bi- och transsexuella, ska finansieras till viss del av Kickstarter. Och med 23 dagar kvar innan tiden går ut har man redan nått målet – med råge. I nuläget har 36 000 dollar samlats in och målsättningen låg på 25 000.

Mässan kommer inte att hållas förrän i augusti 2013 i San Francisco men redan nu har arrangörerna bokat GLaDOS-rösten från Portal, Ellen McLain (spana in videon undertill), bland andra.

"Gaymer"-mässan skapas eftersom homo-, bi- och transsexuella från alla möjliga bakgrunder också "älskar att nörda sig". Genom att skapa ett community för de här människorna hoppas arrangörerna kunna forma en mer tolerant och säkrare plats för gaming. De menar att tonen på existerande communities kan vara hotfull och att det inte är ovanligt med rasistiska och homofobiska kommentarer.

GaymerCon är, trots sin nisch, öppen för alla. Även "straighta vänner och allierade" är välkomna. Och även utan Kickstarter-insamlingen skulle mässan bli av. Men med de extra slantarna kommer man kunna boka bättre lokaler, fler gäster och annat. Nås 60 000 dollar kommer dessutom en känd hedersgäst bjudas in, men det är oklart vem detta i så fall handlar om.

Tycker du att en mässa för hbt-gamers behövs?

Du gör för många radbryt. Gör lagom många. 13/08 Du och jag har inte samma åsikter. End of story. 11/08 "Och nästa vecka diskuterar vi också nischade spelmässor, då för rörmokare från Sveg" 11/08 Om du inte kan se den uppenbara skillnaden mellan att göra specifika anspelningar på en enskild persons mamma eller dennes personliga brist på skicklighet i datorspel...och på att göra en extremt grov negativ generalisering av en hel grupp människor p.g... 10/08 Mässa med sexuell inrikting? Låter som de kommer visa homoporr eller gå runt i läder. Det rör sig om en mässa med utvecklare och utgivare som visar upp spel, plus föredrag, events och talare där man avhandlar frågor om HBTQ i relation till spelvärlden.... 10/08 Det är skillnad på att ha ett bås för att sprida information om dessa problem och att ha en hel spelmässa med sexuell inriktning. Wtf? 10/08 Ojdå, här har vi en som är kung på att missa poängen. Har jag sårat din integritet genom att säga emot dig? Stackars dig. Samhället är ju ett. Allt som händer där påverkar. Ett samhälle med en Gay-spelmässa där ALLA är välkomna (men lämna fördommarna... 10/08 Ja de skällsorden förekommer frekvent men det är precis vad de är, skällsord precis som "din mamma", cunt, noob etc. etc. Det betyder inte att det finns något globalt mamma-hat, kvinnohat, nördhat eller homohat. Håller med om att det inte är några vackr... 10/08 Hur ofta ser man inte kommentarer som t.ex "fan vad gay", gay i kontext som något negativt. eller liknande här på FZ då? Det händer hela tiden. Det tror jag de flesta håller med om att det förekommer FREKVENT.  Ser du inte det kanske du bör du kanske... 10/08 Att det finns dålig attityd håller jag med om, det finns överallt. Men du pratar om en majoritet bland spelare som beter sig illa mot homosexuella och det har jag aldrig upplevt. Om det är så som du beskriver det så borde t.ex. FZ vara översvämmad med... 10/08
Skicka en rättelse