Spelhuset förtydligar sitt tidigare uttalande om att deras spel piratkopieras av upptill 93 till 95 procent av pc-spelarna.

I en färsk Rockpapershotgun-intervju förtydligar #Ubisoft studions tidigare uttalande om att deras spel piratkopieras av upptill 93 till 95 procent av pc-spelarna. Nu menar de att denna siffra varierar från spel till spel och från område till område.

– Vi säger inte att det stämmer för alla pc-spel i alla områden, och vi säger inte att den här situationen är tillämpbar på alla spel, säger Ubisoft-chefen Stephanie Perotti.

– Det varierar från spel till spel, från område till område. Vi har sett intern och extern data som visat att det kan nå så högt. Men det betyder inte nödvändigtvis att det är så högt för alla pc-spel eller att det är lika högt för alla företag, eller i alla olika marknader, säger Ubisoft-chefen Michael Burk.

Tidigare idag har FZ kunnat rapportera att Ubisoft skrotar sitt kontroversiella kopieringsskydd.

Håller delvis med dig. En korv för 5:- kanske man inte kan kräva smakprov på då den är så billig. En bil som kostar så mycket pengar är självklart att man ska testa. Ett spel anser jag dock vara en ganska dyr investering så att ha möjlighet att kunna... 09/09 Detta är ju rätt enkelt. Onlinespel köper ju folk till stor del då det är betydligt krångligare att få dessa att funka. Singelplayer däremot.... Till viss del får ju branschen skylla sig själv då spelen blir kortare och kortare samt sämre. Vem vill beta... 09/09 Hur många alternativ finns det om man vill pröva ett spel innan man köper det idag då? Det görs ytterst få demos till dagens spel. Jag ska inte påstå att jag köper alla spel jag prövar, för det gör jag absolut inte. Men jag köper inte heller ett spel... 07/09 Ber tusen ggr om ursäkt, jag blandade ihop din post med en annan :). My bad... 07/09 Vart skriver jag att man ska ladda hem spelen? Jag skriver om DEMO spel om du nu missade det. Då kan du PROVA spelet först, lika som det fins DEMO bilar...... 06/09 Jag skulle kunna göra ett resonemang som lyder: "Piratkopiering har sänkt priset på TV spel" På tiden när SNES var nytt och fräscht kostade ett spel 799:- och piratkopiering existerade knappt, visst fanns det (jag hade en kompis som hade massor med spel... 06/09 Nä, håller inte med dig. Klart att behovet att prova/testa står i relation till priset på varan. Att jämföra behovet att testa ett spel med inköp av en bil är en kass jämförelse mellan två ytterligheter. Att, som Ivanhoe68 skrevi i den ursprungliga post... 06/09 Tycker det är oerhört intressant hur många som har problem att hålla isär folk som förklarar piratering och folk som bortförklarar det. Oerhört naivt att tro att man kan guilt-trippa dem för den delen heller. Du kan säga till Svartskägg hur många gånger... 06/09 Ni som sitter och babblar om att spelen har si och så hög procent/ratio köpare:pirater kan ju slänga er i väggen. För det första så vet dom inte ett jävla skit om dom som tankar spelen hade köpt det eller inte. Folk som inte har råd kommer då inte punga... 06/09 Tror folk på riktigt på sånt här skitsnack? Så om det inte fanns pirater så hade spelen sålt 50x mer? Tillåt mig att skratta. Jävla snyfthistorier från människor som inte är dumma nog att tro på det själva, de bara vet att det finns idioter utanför som... 06/09
Skicka en rättelse