96 anställda får gå från #PopCap när den irländska delen av spelföretaget läggs ned. De drabbade kommer att bli omplacerade inom antingen Popcap, moderbolaget #Electronic Arts eller andra samarbetspartners.

– Europa förblir en viktig marknad för PopCap och vi kommer att fortsätta att öka vår närvaro genom centraliserade tjänster som sköts från våra nordamerikanska kontor och genom det omfattande europeiska EA-nätverket, säger Garth Chouteau, senior PR director på PopCap till Gamasutra.

För en månad sedan skrev John Vechey, en av grundarna av studion, att spelares konsumtionsvanor är det som orsakar de omfattande nedskärningarna inom företaget. Nyligen behövde 50 anställda i Nordamerika lämna företaget.

– Under det senaste året har vi sett en dramatisk förändring när det gäller hur folk spelar och betalar för spel. Free-to-play, sociala spel och mobilspel har exploderat i popularitet. Det hände snabbt. Förvånansvärt snabbt. Förändringen i konsumenternas smak kräver av oss att vi omorganiserar vårt företag och investerar i nya slags spel på nya plattformar, skrev han på företagets blogg.

Tidigare i år klargjorde dock PopCap att spelbranschen inte borde vara rädd för gratismodellen.