Rockstar-chefen Dan Houser meddelar att det är upp till de olika plattformshållarna att skapa samarbetsmöjligheter. Reggie Fils-Aime flörtar tillbaka.

#Grand Theft Auto 5 har det under november månad newsats om flitigt, och något som uppmärksammats är att det initiala släppet endast gäller Xbox 360 och Playstation 3. Troligtvis lär en pc-variant dyka upp efter något halvår, men även kommande #Nintendo-konsolen Wii U skulle gynnas av ett GTA 5-släpp. #Rockstar Games Dan Houser svar på frågan hur de ser på de andra formaten lyder som följer:

– Allting annat är värt att överväga. Det är allt jag kan säga. Huvudsaken är att vi inte är.... vi är en tredjeparts-utgivare. Vi är inte Nintendo, vi är inte Sony, vi är inte Microsoft. Vi älskar dem alla på olika sätt. Men vi kan bara göra det vi vill där det finns en passande affärsmöjlighet och möjligheten att finna en marknad. Om det är på Apples system så skapar vi något på Apples system. Var det än må vara. Jag tycker att det är det roliga i det vi gör. Vi ser oss själva som ett innehållsföretag som använder sig av olika teknologier. Vi skapar dem inte; vi använder dem för att skapa de roligaste sakerna, säger Dan Houser till IGN.

I ett annat snack med MTV väcker Nintendos Reggie Fils-Aime att de vill ha ut det bästa av det bästa, vilket inbegriper Rockstar-verk.

– Folket där har avlagt väldigt trevliga publika kommentarer om Wii U. I slutändan är det Nintendos ansvar att se till att ha en stor användarbas, att ha utvecklingsverktyg som hjälper utvecklarna och utgivarna att skapa fantastiskt innehåll och i slutändan skapa en miljö där gäng som Rockstar kan få ut sitt allra bästa innehåll till vår plattform och om vi lyckas med det får vi förhoppningsvis ut det absolut bästa innehållet i hela industrin på Wii U, poängterar Reggie till MTV.

Troligtvis är det bara en tidsfråga, men inledningsvis är det tydligt att Rockstar vill säkerställa att Xbox 360- och Playstation 3-utgåvorna blir så bra som möjligt. Vi önskar dem såklart lycka till med det, även om exempelvis tanken på en läckert modbar pc-utgåva väcker ett visst begär.

Skicka en rättelse