Klen hårdvara sätter stopp för nästa Metro-spel på Nintendos nya konsol.

#Metro: Last Light kommer inte släppas till Wii U, av den enkla anledningen att konsolen är för klen. Oles Shishkovtsov, tekniskt ansvarig hos Metro-skaparen #4A Games, menar att processorn i #Nintendos nya konsol inte är kapabel att leverera den datorkraft som behövs.

– Wii U har en hemsk, långsam processor, säger Shishkovtsov till NowGamer.

Därmed blir det inget Metro: Last Light till Wii U, trots att 4A Games funderat kring detta. Företagets Huw Beynon förklarar varför det inte blev av:

– Vi kollade tidigt på detta, och vi trodde att vi förmodligen skulle kunna göra det, men det skulle påverka spelets övergripande kvalité så mycket – eventuellt skulle det skada spelet – att vi kom fram till att det inte var värt det i nuläget.

Denna grafiska prakt vore inte möjlig på Wii U, och därför släpps spelet inte till den konsolen.

Men han stänger inte dörren helt, utan säger att man möjligen börjar titta på en Wii U-version av Last Light längre fram. Men några löften ges inte.

Också Nintendos förra konsol, Wii, hade klen hårdvara, jämfört med konkurrenterna Xbox 360 och PS3 stod den sig slätt prestandamässigt. Å andra sidan var den billigare vid premiären och sålde bäst av de tre, särskilt de första åren. I dagsläget har Wii skeppats (alltså inte sålts) i 97 miljoner exemplar, medan PS3:an och 360:n sålts i 70 miljoner ex vardera.

Wii U släpptes i Nordamerika i söndags. I Sverige dyker den upp den 30 november, och då står FZ redo att berätta allt du vill veta om den nya konsolgenerationen.

Sony har ju dev kits till ps4 som är amd precessor och gpu. http://www.vg247.com/2012/11/01/ps4_details_playstation_4/ 25/11 Yepp... iaf i mitt fall. Även fast min dator är kopplad till tv'n så tycker jag helt enkelt att det är skönare att köra rts/fps med mus+t-bord på en datorskärm på typ 22"-27". Medan jag med sport-, fighting- eller plattformsspel hellre tar den större... 22/11 kanske inte behövs så mycket kraft då jag inte sett så många FPS spel till Wii eller liknande. annat vare när man körde DOOM på SNES :) 22/11 Well.. jag vet inte vad du gör "med liten skärm" och varför en dator skulle vara naturligt sammankopplad med en sådan.. men jag kör projector och är väll uppe i 60"-70" eller nåt. På dator. I soffan. 22/11 Jamenförhelahelvete! Du kan ju för fan inte tycka att det är bra om en helt, HELT, ny konsoll har prestanda som en satans miniräknare. Nu får du ju lägga band på dina fanboy tendenser. Söte jesus.. 22/11 Det sitter en IBM propp i denna också, precis som i Spexbox och CP3. Däremot verkar det vara en ny generation av POWER-processorn och det framgår inte av specarna , än, vad den har för prestanda. Det är fullt möjligt att IBM blev tillsagda att vara strö... 22/11 Om man nu gillar att spela på konsol (konsoler är billigare, enklare, har kanske ett och annat exklusivt spel och vissa genrer som ej finns så många spel av på pc är vanliga på konsol, det är några anledningar) så vill man ju gärna se att en ny konsol... 22/11 Jämförelse batman WiiU och PS3 (& 360), verkar inte vara någon större skillnad i prestandan? WiiU versionen verkar ha lite nya skins med mer reflektioner och enligt videon problem med att ladda texturer på något ställe... https://www.youtube.com/embed/_... 22/11 Det är en AMD cpu, det säger allt :D 21/11 Precis...alla spel de rör vid blir så sjukt dåligt optimerade... 21/11
Skicka en rättelse