En expert på varumärken menar att om spelare vet om att de nyttjar Dead Space 3-buggen för att slippa betala kan det liknas vid stöld.

Förra veckan berättade vi om en bugg – eller exploit – som gör att spelare av #Dead Space 3 utan särskilt stor ansträngning kan håva in obegränsade resurser som i annat fall skulle kunna kosta skjortan.

#EA gav – tvärtemot vad alla trodde – sitt fulla stöd och menar att exploiten är ett designval.

Så långt allt väl, men nu menar den brittiska varumärkesexperten Sara Ludlam (via BBC) att spelarna som nyttjar den här buggen kanske begår stöld.

– Om du går in i ett bageri för att köpa bröd och du får för mycket växel tillbaka och du går därifrån med den vetskapen, ja, då är det stöld. Så, detta är diskuterbart, men om du vet att du ska betala för dessa vapen och upptäcker en bugg som gör att du kan få dem ändå, då är det också stöld. Men det är diskuterbart då det är ett nytt område.

Låt oss då göra just detta:

Som sagt hon har nog inte riktigt förstått hur microtransaktionerna i det här spelet fungerar. Resurserna går ju att få tag i även utan den här "exploiten". Microtransaktionerna är där för folk som inte vill hålla på att lägga massa tid på att samla res... 12/02 Vilken jävla diskussion.... lägg ner nu snälla. Sen kan man ju undra över det där jävla stolpskottet till "expert" som inte har koll på någonting. 12/02 Ja, det är väl inte ens bedrägeri. Det närmaste man kommer irl är väl kanske "bedrägligt beteende". Till exempel "en person fäste ett tiokronorsmynt vid ett snöre och stoppade myntet i en parkeringsautomat, varvid han erhöll en parkeringsbiljett. Han... 12/02 Kanske borde Sara Ludlam dra sin liknelse till Visceral Games? 11/02 Bra försök! :) ...men det du pratar om är bedrägeri då du genom att lura affären och dess system (olovligen och uppsåtligen) för att få mer pengar än vad den pantade egendomens värde. Det finns ingen straffrättslig term för det som sker i Dead Space 3.... 11/02 alltså sådana "expert uttalanden" är för jävigt patetiskt. Finns det experter i såna områden förresten?)) Vad fan ska man ha dom till i själva verket. "Stöld"! det var det barnsligaste jag hört. Fusk låter nog bättre tycker jag om hon ändå vill göra sin... 11/02 ghaaa för tröga irl folk :( aja framtidens barn kommer iallafall slippa alla stollar. (de har då dött ut) 11/02 Precis vad jag också tänkte, hon verkar inte ha jättestor koll på läget... Hela saken verkar lite skum, men då man betalat för det, kan man knappast kalla det stöld. 11/02 Nej, det är inte en bättre liknelse. I så fall skulle det behöva finnas oändligt med pantburkar som du lika gärna skulle kunna hämta gratis och panta istället, och uppnå samma resultat. Därför kan det aldrig bli brottsligt, om du inte påstår dig kunna... 11/02 Hade detta varit efter BF3s modell där allting går att nå utan investeringar hade jag försvarat dessa mikrotramsaktioner, faktiskt. (Osäker om DS3 går efter den stilen, hört dittan och dattan om exklusiva vapen..? Inte spelat annat än Dust514 över ett... 11/02
Skicka en rättelse