Jodå, de ihärdiga ryktena om att #Gears of War skulle dyka upp på pc stämde - #Microsoft bekräftar att en Windows-version är på gång. Tillsammans med ett gäng andra tidigare Xbox 360-exklusiva titlar kommer #Epics hyllade machofest lanseras som en del i "Games for Windows"]-koncept, det vill säga en datorvärldens motsvarighet till Xbox Live.

Pc-folket kan se fram emot tre nya multiplayerbanor, en ny spelform för onlinematcher, modifieringsverktyg, fem nya kapitel i kampanjen och stöd för DirectX 10. Microsofts produktsida är lite snål med information, men rykten på nätet gör gällande att DirectX 10-versionen är exklusiv för Windows Vista-användare och att pc-folk ska kunna möta Xbox 360-lirare.

Premiärdatum då? I nuläget okänt, men mer info lär dyka upp inom kort. Håll ögonen på E3live.se för färska uppgifter direkt från E3-mässan.

Uppdatering: vi har fått tag på lite rörliga bilder.

[v=708]

Let's face it... Alla tycker olika 11/07 Castorfiber, styrningen och siktningen i gow sitter so smäck som nämnt ovan. Jag brukade vara en skeptiker mot shooter på konsoll. Men efter att ha spelat både GoW och R6 Vegas så har jag inga somhelst problem med det. Och fienderna är inte speciellt... 11/07 Precis, alla portningar är inte dåliga. Tycker att Rainbow Six: Vegas har lite liknande styrning som Gears of War (att man gömmer sig bakom skydd och så) och det tycker jag funkade bra att spela på PC. GTA-spelen är också exempel på väldigt bra portade... 11/07 Ok, misstolkade ditt inlägg då. Men sen att det är kass styrning i spelet med tangentbord/mus är ju fortfarande utvecklarens fel. Bara för att Lost Planet och Halo 2 ramlade ner i "portträsket" behöver ju inte det betyda att GoW faller också. Finns ju... 11/07 Halo 2 och Lost Planet spammar ju en med vilka knappar på 360-kontrollern man ska använda stup i kvarten, har jag ingen 360-kontroll inkopplad kan den ju skita i det. Menar såklart inte att spelen är helt ospelbara med tangentbord, dom är bara inte gjor... 11/07 Dom går väl för tusan att spela på mus/tangentbord? :S Sen om det är dåligt optimerat är ju en annan sak. Det beror ju helt på hur mycket tid utvecklarna lägger ner på att få styrningen i spelet så bra som möjligt, och har inte alls med "Games for windo... 11/07 Till alla de som säger att det aldrig kommer bli bättre med mus och tgt-bort än med handkontrollen så säger jag bara BS! Alla PC spelare lär ÄGA 360 spelarna om de två plattformarna kan mötas online som uttalat. Nuff said, for the last time. 11/07 Det är så jävla kul att se alla Xbox-fanbois grina... 11/07 Lost Planet var väl ändå inte bra portat med tanke på styrningen? siktet halkar ju efter mot hur man rör musen och har nån konstig acceleration som bara passar när man styr med handkontroll. Med mus ska styrningen vara exakt, inget eftersläp. 11/07 GoW är nog inget för dig isf, sattsa på Q4 eller något. Detta är ett TPS, inte ett FPS. Antagligen kommer ni få ett fult litet crosshair i PC versionen vilket leder till, som Katana- sade gällande fps på konsol, att ni får en simplifiering. Om du nu har... 11/07
Skicka en rättelse