Cryteks grundare Cevat Yerli tror inte att singleplayer utan uppkoppling har någon framtid.

De senaste åren har det varit mycket debatt kring spel som i första hand är singleplayer-upplevelser men som ändå kräver att du är uppkopplad mot internet. #Sim Cíty är ett aktuellt exempel och #Diablo 3 har fått mycket skäll för det sedan lanseringen.

Cevat Yerli, en av grundarna av #Crytek, menar dock att sådana lösningar är här för att stanna. Att det inte finns någon framtid för den traditionella synen på solokampanjer. Så här sa han i en intervju med IGN:

– Jag tror att uppfattningen om singleplayer-uppleveser måste försvinna. Men jag säger inte att det inte kommer att finnas några singleplayer-upplevelser... det kan komma att kallas Connected Singleplayer eller Online Singleplayer istället.

Den trenden går stick i stäv mot vad Christer Engström raljerade om i senaste Fragzone. Han menar istället att vi måste koppla ner mer, för att kunna koppla av.

I avsnitt 3 av Fragzone träffade vi Cevat Yerli Stockholm inför lanseringen av #Crysis 3. Då pratade vi inte så mycket om singleplayer-upplevelser men snarare hur han nästan såg #Crysis 2 som ett misstag.

Skicka en rättelse