Enligt en anonym källa skulle det inte krävas allt för mycket arbete att låta spelar njuta av Simcity offline.

Spelsidan Rock, Paper, Shotgun (RPS) har fått ny information från en källa om hur det egentligen ligger till med onlinekravet för #SimCity.

Vi har blivit matade med information om att det skulle krävas enorma resurser för att få #SimCity att fungera i ett offline-läge. Att det helt enkelt är för mycket av simuleringarna som sköts av servrarna, men det verkar som om vi inte fått hela sanningen. Källan till RPS påstår att det inte är särskilt mycket av städernas simulering som sker online, utan det är mer de sociala aspekterna det gäller. Exempelvis om du vill exportera gods till spelare utanför din region.

– Servrarna hanterar inga av beräkningar för simulering av staden du spelare. De agerar fortfarande servrar, hanterar en viss mängd beräkningar för att leda ärenden av olika sort mellan både spelare och städer. De har även hand om molnlagring av sparfiler, interagerar med Origin och allt det där. Men för själva spelet? Nej, de gör ingenting. Jag har ingen aning om varför de säger annorlunda. Det är möjligt att Bradshaw (Lucy, storjöns på #Maxis) missuppfattat eller blivit felinformerad, men annars har jag ingen aning.

Vår landsman Markus "Notch" Persson twittrade idag om hur han spelat frånkopplad en stund och att det gick bra. Han skriver även att han fått intrycket av att det inte skulle kunna gå. Detsamma gäller undertecknad.

Att en stor del av grejen med det #SimCity som #Maxis talat sig varma om är att spelarna lever i ett slags ekosystem med varandra, finns det inte så mycket att orda om. Men är det inte något som verkar lite konstigt här?

Samma källa avslutar med att berätta att det inte skulle kräva särskilt mycket för att erbjuda en något begränsad singleplayer-upplevelse. Men frågan är om #Electronic Arts och #Maxis är särskilt sugna på detta. Det skulle trots allt göra det lättare för piratkopiering, och då kanske det ur en företagssynpunkt är bättre att konsumenten kommer i kläm.

Fotnot: Kom ihåg att detta inte är vår källa, det är en källa till RPS, som de påstår sig ha verifierat. Källan ska vara någon ur utvecklingsteamet.

Tack till Luciphear för detta #nyhetstips!
Sim City är jag inte intresserad av att spela med mina vänner, det vill jag ha som single player. Visst bra med valet att spela med sina vänner men det ska inte vara påtvingat på ett sånt här spel.(visst privata regioner finns men varför ha always onlin... 16/03 Äntligen!! När de fixat så man kan spara så blir det ett köp. Kan man donera pengar till moddaren? 14/03 Vi är inte Borg-rasen här på FZ, du får gärna sig "du" till mig :) Nu vet jag inte hur fint ord selektiv perception är, men det är ett bra ord som är allmänt känt. 14/03 Någon användare på swec postade nyss denna, en guide för hur man spelar offline (dock kan man inte spara sin stad, än): http://www.reddit.com/r/Games/comments/1a9t0e/simcity_modder_removes_always_online_forced/ För övrigt, ni som fortfarande tänker köpa... 14/03 Så typiskt er att ösa ur er fina ord så fort ni får gnäll/kritik på er. Varför inte bara skriva "nåt sånt står inte i artikeln". 14/03 Förstår inte hysterin, hälften av spelen som släpps idag är det samma med... Att servrarna inte håller måttet är iofs en annan historia. 13/03 Trodde det var självklart eftersom det går att spela även om man tappar kontakten med servrarna. 13/03 Att vara tvungen att vara uppkopplad för att spela, som det i praktiken handlar om - om jag förstått det rätt så dröjer det en 20 minuter innan spelet skriker ifrån ordentligt - är i sig störande och något jag gärna kommer ifrån. Visst tycker jag om att... 13/03 "Det skulle trots allt göra det lättare för piratkopiering, och då kanske det ur en företagssynpunkt är bättre att konsumenten kommer i kläm." Det skulle dock göra vissa intresserade av att överhuvudtaget köpa spelet... Lägger inte en krona på sånt här. 13/03 Jag har inte haft några problem med att köra spelet. Men tycker spelet har ett tråkigt upp-lägg. Blir väll uttråkad innan servern hinner gå ner. Ingen aning, mobilt bred band och allt flyter på enormt bra. 13/03
Skicka en rättelse