Gung Ho Entertainment och Softbank har köpt in sig i #Clash of Clans-skaparna #Supercell. För 51 procent av aktierna fick de punga ut nätta 1,5 miljarder dollar. Detta betyder dels att free-to-play-marknaden är lukrativ, men även att företagets totala värde hamnar runt 3 miljarder dollar.

Om du undrar hur sjutton företaget kan vara så högt värderat, då ska du ha i åtanke att #Clash of Clans tillsammans med #Hay Day genererar cirka 2,4 miljoner dollar varje dag. #Take-Two som äger bland annat #Rockstar Games är värderade till runt 1,6 miljarder dollar.

Fan vad negativa alla är... Trodde faktiskt jag var världens mest negativa människa men skönt att veta att det finns värre :) Clash of clans är ju kul! 31/10 Bättre, nu förstår jag iallafall vad du menar. Skulle inte vilja påstå att jag blint försöker försvara marknaden, möjligtvis att jag försvarar den mot blint agg. Vissa verkar ha oerhört mycket negativa åsikter om saker de aldrig har provat, eller har... 18/10 smeker LP samling haha :) spelar inte lika mycket längre så är inte direkt orolig men annars spelar jag väl bara äldre spel annars :) 17/10 Då får du nog lov att försöka tänka till lite och kolla min länk igen, om du inte förstår mitt "dravel". Så aktiv som du är i detta kommentarsfält att försvara mobilspelen kan man tro att ditt liv hänger på att alla ska tycka om dem, eller att du tagit... 17/10 Gillar inte heller p2w spel, men CoC kan inte riktigt klassas som ett sådan. Spelet är gratis, och du kan komma till en fullt uppgraderad bas på dina 2 arbetare (som ingår). Det första man frestas köpa är ju gems så man har råd med 5/5 byggare. Detta... 17/10 Jag har svårt för Pay2Win ja... Det är ju bara vidrigt. Är ju patetiskt att köpa virtuella saker för pengar för att det går lite snabbare. EDIT: Kan tillägga att jag tycker spelet är ganska skoj, spelar även Simpsons: Tapped out... Men jag skulle aldrig... 17/10 Nej, spel är ju gratis nu för tiden, så det är väl ingen som förväntas betala för något de tycker är kul. Kan tänka mig hur svårt du måste ha för Kickstarter projekt, där folk betalar pengar för spel som inte ens är utvecklade. 17/10 Då du egentligen inte uttrycker dina åsikter alls, utan bara svarar folk med otydligt dravel och svävande länkar så har jag egentligen ingen aning om vad du "tycker". Och utifrån min länk, vad är det du tror att jag tycker eller inte tycker? 17/10 Vad får de pengar från? Det är ju free-to-play. Finns väl inte idioter som köper alla gems och sånt skit eller? 17/10 Jag trollar för att jag inte tycker samma sak som du? Stackare... 17/10
Skicka en rättelse