#Sony Online Entertainment-bossen John Smedley har berättat mer om överlevnadsspelet #H1Z1 som hämtar en god skopa inspiration från #DayZ. De vill förmedla en känsla av ensamhet och isolering, något som inte fungerar om 20 personer springer runt i synfältet. Därför kommer kartan redan från början vara enorm, så att möten med andra spelare blir ovanligt – och något att frukta. Den första instinkten ska vara att lägga benen på ryggen, menar Smedley.

– Hur många spelare per server? Vem vet. När vi lägger in mer landyta kommer antalet spelare som får plats på en server att stiga. Vi har många zombier som ni kan slåss mot också. Ni kommer möta horder, berättar han.

H1Z1 kommer innehålla ett djupt crafting-system och möjligheten att upprätta baser tillsammans med andra spelare, antingen i övergivna byggnader man tar över eller i lokaler man bygger själv från grunden. En målsättning är att du ska kunna överleva zombieapokalypsen på ditt vis, oavsett om du vill skjuta ihjäl allt som rör sig eller hitta en avlägsen gård där du odlar grödor.

Vi kommer kunna kasta oss in i den farliga världen "snart" via någon form av early access som kostar 20 dollar. Det färdiga spelet blir gratis, ungefär enligt samma modell som #Landmark.

Mer läsning: Vg247 och Polygon.

Fan vad jag gillar det svaret. Då finns det hopp om att PC versionen inte blir helt trasig för att utvecklarna bara fokuserat på kosolerna. 14/04 Du kanske bör ta allt jag sa och sätta ihop det. då dayz har ingen stor stad alls det är bara små by hålor. Sen sa jag aldrig att man ej kan gå in i nästan varenda hus i dayz sa. DEt jag menar är att jag vill ha en jättestor stad där man kan gå in i all... 14/04 Ah, just det att jag jag har brutalt tröttnat på att spela på PC, ogillar tbord och mus numera, värderar soffan och dosan mycket högre, så jag väntar på PS4 versionen :D 14/04 Som jag har fattat det så är det till PC som H1Z1 kommer att komma först och på frågan till John Smedley om det kommer att komma till PS4, var svaret, "PC first, PS4 later. "Well, we are Sony" when asked about the PS4 version." Källa http://www.reddit.c... 14/04 När spelade du DayZ senast? Eller du menar kanske stor stad som "new york" stor? Btw kan man gå in i praktiskt taget alla hus i DayZ. 14/04 Jag tror inte detta kommer bli något revolutionerande, det kommer säkert göra vissa saker starkare än DayZ med SOE's kapital. Men med mycket pengar kommer en marketing som går ut på att göra spelet idiotsäkert och anpassat för massan. Vilket betyder att... 14/04 Forgelight har redan 2000 spelare per karta i PS2 och att man måste ladda när man byter kontinent betyder inte nödvändigtvis att det har med en begränsning av kartornas storlek att göra. För det första fungerade det likadant i det ursprungliga Planetsid... 14/04 Angående storleken på spel kartan så kan man få ett humm av att spela planetside 2.. dom gör ju spelet på samma motor (dock modifierad). Har spelat många timmar Dayz och många timmar planetside 2 och båda av kartorna är stora! 14/04 Älskar DayZ, men om detta nu kommer till PS4 blir det ett byte av plattform på dirren. 13/04 dock så är du bara typ 64 players på altis medans dom pratar om 1000 tals spelare på samma karta i detta spel. 13/04
Skicka en rättelse