När #Take-Two Interactive i natt redovisade sina ekonomiska resultat kom det fram att #Rockstar Games släpper ett nytt spel i början av nästa år.

Under första kvartalet 2015 är det meningen att GTA- och #Red Dead Redemption-skaparna släpper ett ännu okänt spel till PS4 och Xbox One. Fältet ligger därmed fritt för spekulation, men de första gissningarna faller förstås på befintliga kassakor. #Grand Theft Auto V? #Red Dead Redemption? #Red Dead Redemption 2...?

Take-Two-chefen Strauss Zelnick gav inga ledtrådar, bara små, små smulor av rockstjärnornas 2015-buffé. "Jag är väldigt upprymd över de har på gång för nextgen-systemen det här budgetåret", sa Zelnick enligt Eurogamer.

Företaget berättade också att GTA V vid det här laget skeppats i 33 miljoner exemplar till butik, och att det är det snabbaste spelet någonsin att dra in 1 miljard dollar (drygt 6,5 miljarder kronor). Försäljningen har stannat av ganska rejält den sista tiden: i februari hade 32,5 miljoner ex skickats till återförsäljarna.

Lite siffror:

För övrigt anser vi att tystnaden kring GTA V till pc bör förstöras.