Den 31 maj stängde Gamespy ner sin serververksamhet och i och med det dog det officiella stödet för #Battlefield 2. Folket bakom populära moddar såsom Project Reality och Forgotten Hope 2 började genast arbeta på lösningar för att göra dem fristående och nu får Battlefield 2 samma behandling genom projektet ReviveBF2.

Förutom att lansera en Battlelog-variant för Battlefield 2, som kan importera din gamla statistik, planerar gruppen även att släppa mindre balansuppdateringar baserade på communityts feedback.

Att BF2 skulle vara för gammalt är bara skitsnack, sanningen är att EA kan suga mer pengar ur folk genom mikrotransaktioner med Battlefield Play4Free, vilket är en urholkad verision av BF2. 25/06 Till en viss gräns. Det är företagens uppgift att erbjuda onlinetjänster så länge att spelarna får valuta för sina pengar och efter 9 år har de det. Sen kan de lämna över till fansen som kan driva communityn vidare ideellt om det finns underlag för det. 24/06 https://www.youtube.com/embed/RVfB-WHywW8 Det är EA och EA DICE uppgift att underhålla spel som folk fortfarande spelar! 24/06 Första steget var att ta serien till konsoler. Andra var att dumpa PC-versionen som lead platform, vilket resulterade i mindre och mindre kartor. Tredje steget var att hämta mer inspiration från CoD än att lyssna på fansen samtidigt som man låste spelet... 24/06 Please, enlighten us. Utveckla varför DICE kör BF-serien i botten, mer än att ett 9 år gammalt spel riskerats att sluta fungera och att inte varje BF-spel är skräddarsytt till just dina preferenser. Har du sett hur mycket serien säljer? 24/06 Har inga problem med EA. Det är Dice som gör allt i sin makt för att driva serien i graven. 24/06 Löstryckt, modeenligt "kom-igen-nu-hatar-vi-nåt-tillsammans-så-vi-kan-känna-oss-som-en-grupp"-uttalande. Jump on the bandwagon allihopa! Nu hatar vi EA!!! Mogna någon gång snälla. 24/06 Som i många fall, blir bättre än officiella. Case in point: Desert Combat (som är 20 ggr bättre än BF2). 24/06 Bildne vilka minnen. När man ser den där bilden från BF2 så fylls man av glödje och goda minnen ser man liknande bild från tex BF3 så fylls man med frustration hur kan utvecklingen gått bakåt när det gäller glädjen ? :( 24/06 Ok,kontentan är dock den samma. Dock otroligt positivt att någon är villig att fortsätta driva servrar för att det skall fortsätta fungera. 24/06
Skicka en rättelse