Tidigt nästa år kan du förhoppningsvis slänga kontokortet. Eller åtminstone behöver du inte hala fram det varje gång du ska köpa ett nytt spel på Playstation Network. Sony har nämligen bekräftat att det alternativa betalningssätt som redan introducerats i Japan äntligen är på väg till andra delar av världen.

Det handlar om kontantkort liknande de man kan köpa i butik till Microsofts Live-tjänst. Korten kostar en viss summa pengar som sedan kan användas i onlinebutiken. Sony kallar dem Playstation Network Cards och lovar att de kommer till USA tidigt 2008. Europa nämns inte i bloggposten i fråga, men en kvalificerad gissning är att vi också kommer ingå i satsningen.

Hade man varit ute lite tidigare hade korten blivit fina julklappar. Nåja. En skön bonuseffekt av dessa kontantkort är att man som europé kan köpa prylar från den amerikanska PSN-butiken, där material av någon anledning vanligtvis dyker upp betydligt snabbare än i den europeiska. Till exempel spelet #Pain, som fortfarande inte går att köpa här. Eller Wild Arms. Eller #Rock Band-låtar, för den som importerat bandsimulatorn.

Skicka en rättelse