#Blizzard har avtäckt en rad nyheter till sitt moba #Heroes of the Storm. Thrall, Jaina och vikingarna från de gamla klassiska The Lost Vikings-spelen kommer att hoppa in i spelet med dragna vapen. Det vankas också två nya slagfält: Tomb of the Spider Queen och Sky Temple, båda med unik mekanik. Den tekniska alpha-versionen ersätts av en stängd beta den 13 januari.

Rankat spel är också på gång, och systemet kommer hämta inspiration från #Hearthstone: Heroes of Warcraft. Vi börjar vid rank 50 och klättrar sedan uppåt mot 1 i olika säsonger. Det kommer finnas ett spelläge där vem som helst kan ansluta, och ett som är designat för lag med fem spelare.

Drafting kommer inkluderas i matcherna, men inte exakt så som det ser ut i #Dota 2 och #League of Legends. Inga dubbletter tillåts, och ett system för att banna hjältar kommer inte heller finnas på plats. Detta för att Blizzard inte vill att spelarna ska behöva köpa mängder av hjältar får att kunna spela med drafting aktiverat. Systemet kommer dock implementeras i turneringar där proffslagen spelar om pengar.