Remakes och återutgivningar av gamla klassiker tycks aldrig upphöra ett intressera oss spelare. På #Nintendo-fronten kommer den senaste förstärkningen från The Legend of Zelda-universumet, specifikt från det något annorlunda Nintendo 64-spelet Majora's Mask.

Tidsresor och domedagskänslor präglade den skruvade tillvaron i riket som tog några kliv utanför den vanliga Zelda-mallen och därmed klarade sig utmärkt som uppföljare till det tokhyllade #The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Och det låter ungefär likadant från den internationella spelpressen när spelet släppts till 3DS. Ett axplock av recensionerna hittar ni nedanför.

Gamespot – 9
IGN – 8.7
Polygon – 9
Gameinformer – 9.25
Shacknews – 8
Destructoid – 8
Videogamer – 9
EGM – 9

FZ:s recension av Zelda: Majora's Mask 3D läser du på måndag.

Det kan jag acceptera, problemet för mig (i alla fall) är att många lyfter det till höjderna som världens bästa spel någonsin. Det är inte ens det bästa Zelda spelet på N64 :P, fast jag kanske är ensam om att faktiskt tycka om 3 dagars gimmicken i MM... 09/02 Precis det som är grejen - det var sjukt häftigt när det kom. Idag älskar jag det mestadels utav nostalgi. Tycker inte det är dåligt, nostalgi eller ej, men det är inte det bästa i serien. Överskattat? Beror på vem du frågar. Själv väljer jag att inte... 09/02 För mig om man kollar på spelen helt för sig utan att jämföra dem med varandra så är ALTTP helt överlägset alla kategorier framför allt p.g.a. hur lång tid det tar att gör allting i Ocarina. Men sure, det var det första 3D spelet och man kan inte förvän... 09/02 Mycket jag inte håller med om. Men det verkar även mest vara en jämförelse mellan 2d-Zelda och 3d-zelda och inte Ocarina vs. resten. Angående A Link to the Past vs. Ocarina of Time så är Ocarina lite som en 3d-version av ALttP och det känns därför som... 06/02 Det finns massor med anledningar till det, men Egoraptor träffar de flesta punkterna. https://www.youtube.com/watch?v=XOC3vixnj_0 06/02 Varför är Ocarina of Time dåligt/överskattat? Det var ju sjukt häftigt när det kom. Spelade igenom det på telefonen för nåt år sen, håller än. Forest Temple, Water Temple, Spirit Temple och Gerudos Valley är ju hur roliga som helst att spela igenom. Hel... 06/02 Det enda spelet som har en chans mot a link to the past är Link Between worlds. Ocraina of time är sjukt överskattat, Majoras Mask och Windwaker spöar det med hästlängder. 05/02 The Legend of Zelda > Zelda II: The Adventure of Link > The Legend of Zelda: A Link To The Past, sedan har det inte släppts några vettiga spel i serien enligt mig. 05/02 Jag klarade Windwaker för någon månad sen på Wii U men kände att det bara blev utdraget? Hitta alla bitarna var så galet drygt bara. Kändes som en super lång fetch quest :P Men jag gillade stämmningen ! 05/02 Ocarina of Time > Twilight Princess > A Link to the Past. Det är bara dessa Zelda-spel som jag har blivit riktigt hooked på. 05/02
Skicka en rättelse