Det var i början av december det [n=22878 stod klart] att #Activision och #Vivendi Universal gått samman och bildat #Activision Blizzard. Bobby Kotick, chefen för det nybildade företaget, deltog i veckan på Morgan Stanley Technology Conference i San Fransisco och en rad intressanta saker om deras storsäljande varumärken lyftes fram. Mycket är spekulationer men en del kan säkert komma att bli verklighet.

Han inledde med att prata om massiva onlinespel, en marknad alla utgivare trånar efter att bli framgångsrika i. Det kan dock bli en kostsam historia att försöka överträffa genrekungen #World of Warcraft, enligt Koticks beräkningar skulle det kosta från 500 och upp till en miljard dollar och inte ens den rejäla investeringen skulle garantera att du lyckades. I och med att #Blizzard är del hans företag är kalkylen knappast objektiv men en viss sanning finns det nog i hans ord.

Med deras expertis är det heller inte omöjligt att deras andra stora varumärken får en mmo-behandling, bland annat nämndes han att det kanske vore den naturliga utvecklingen för Call of Duty-serien. Några konkreta planer avslöjades inte men egentligen är det konstigt att ingen gjort ett actionbetonat massivt onlinespel med andra världskriget som slagfält.

Självklart pratade han även om Guitar Hero och det verkar som att #Activision börjar se nya möjligheter att tjäna pengar på varumärket. De har märkt att de låtar som funnits med i serien har fått ett rejält uppsving försäljningsmässigt och Koticks filosofi är att om skivbolagen tjänar mer pengar så borde även #Activision göra det. Han kan också ha råkat försäga sig om vad som väntar för varumärket, bland annat nämndes Van Halen i samma mening som Aerosmith som [n=23674 vi vet] kommer att få ett eget spel i sommar. Det är heller inte omöjligt att de har planer på att utmana #Rock Band, när Kotick pratade om planerna för Asien nämndes "multipla instrument" och inte bara "flera gitarrer".

Sammanfattningsvis verkar ledningen för det nya företaget inte ödsla någon tid i jakten på ytterligare marknadsandelar. Huruvida spekulationerna blir konkreta projekt lär vi bli varse om under våren.