Bobby Kotick

Det var i början av december det [n=22878 stod klart] att #Activision och #Vivendi Universal gått samman och bildat #Activision Blizzard. Bobby Kotick, chefen för det nybildade företaget, deltog i veckan på Morgan Stanley Technology Conference i San Fransisco och en rad intressanta saker om deras storsäljande varumärken lyftes fram. Mycket är spekulationer men en del kan säkert komma att bli verklighet.

Han inledde med att prata om massiva onlinespel, en marknad alla utgivare trånar efter att bli framgångsrika i. Det kan dock bli en kostsam historia att försöka överträffa genrekungen #World of Warcraft, enligt Koticks beräkningar skulle det kosta från 500 och upp till en miljard dollar och inte ens den rejäla investeringen skulle garantera att du lyckades. I och med att #Blizzard är del hans företag är kalkylen knappast objektiv men en viss sanning finns det nog i hans ord.

Med deras expertis är det heller inte omöjligt att deras andra stora varumärken får en mmo-behandling, bland annat nämndes han att det kanske vore den naturliga utvecklingen för Call of Duty-serien. Några konkreta planer avslöjades inte men egentligen är det konstigt att ingen gjort ett actionbetonat massivt onlinespel med andra världskriget som slagfält.

På väg att bli massivt onlinespel?

Självklart pratade han även om Guitar Hero och det verkar som att #Activision börjar se nya möjligheter att tjäna pengar på varumärket. De har märkt att de låtar som funnits med i serien har fått ett rejält uppsving försäljningsmässigt och Koticks filosofi är att om skivbolagen tjänar mer pengar så borde även #Activision göra det. Han kan också ha råkat försäga sig om vad som väntar för varumärket, bland annat nämndes Van Halen i samma mening som Aerosmith som [n=23674 vi vet] kommer att få ett eget spel i sommar. Det är heller inte omöjligt att de har planer på att utmana #Rock Band, när Kotick pratade om planerna för Asien nämndes "multipla instrument" och inte bara "flera gitarrer".

Sammanfattningsvis verkar ledningen för det nya företaget inte ödsla någon tid i jakten på ytterligare marknadsandelar. Huruvida spekulationerna blir konkreta projekt lär vi bli varse om under våren.

I regel är det väll just nazisterna man spelar mot, dumt att dra parallelen tyskland = nazister, det var "bara" en politisk rörelse som hade sin storhetstids vagga just i tyskland. Sen kan man diskutera hur rätt/fel det är att göra spel baserade på denn... 06/03 Du bör skriva tysk eller axelmakt istället för "nazist" då det ordet klingar jävligt illa i de flestas öron då det står för så mycket skit. 06/03 De får väll ta och sätta några begränsningar, till exempel att man behöver köpa eller tjäna till sig licens av bättre vapen och att köra fordon till plan. Och jo, man spelar som nazist. Har redan spelat som de allierade i många andra spel, och Tysklands... 06/03 Jag kom på ett annat spel som faktiskt är ganska stort (och ganska fritt) och det är Söldner. Är säkert inte många som hört talas om det, men man hade grymt många möjligheter, ofantliga mängder vapen och fordon fanns men det v ar verkligen buggat som... 06/03 Jaaa ett COD MMO. Tänk dig ett stort slagfält, 500 pers, med vilt hoppande 14 åringar som brölar i micken och TK:ar varandra till höger o vänster. Sniperklassen innehavs av folk som inte kan sikta ordentligt och maskingevärskillarna anfaller med sina... 05/03 Först måste jag bara säga... man spelar inte som nazist... sedan så finns det tekniska hinder som gör att CoD som MMO förmodligen inte skulle kunna bli av den typ som den stora massan gillar (battlefield etc). förövrigt finns redan ww2online som ett par... 05/03 Det som det finns för mycket är, fantasy mmo. och andra världskrigs spel. Det är ju på tok för lite bra Sci-Fi spel. Ett helt nytt fräscht Star Wars Galaxies vore kul, och då ska dom inte sabba det så som dom gjorde med det första. Eller varför inte ett... 05/03 MM ett perfekt detaljerat Europa :S?, Vad som tar stryk vid ett MMO är grafiken , och gameplay.. ska de vara så storskaligt blir de aldrig särsklit snyggt eller bra känsla. 05/03 +1 varför varför fantasy fan bara för nördar. Ge oss lite realism iaf 05/03 Som tidigare nämnt, jag är väl medvetet om #battleground-europe-world-war-ii-online-2. Jag tror dock att ett massivt Call of Duty skulle vara en mer actionbetonad upplevelse. 05/03
Skicka en rättelse