Förra veckan var en av de stora snackisarna Pewdiepies höga lön för förra året. Många miljoner kronor blev det i vinst, och många var (inte helt oväntat) snabba med att fördöma den största Youtube-kändisens inkomst. Nu ger han svar på tal.

I klippet nedan förklarar Felix Kjellberg sin syn på det här med pengar och lycka, samt ger oss några anekdoter från en tid som inte var lika ekonomiskt fet. Bland annat hoppade han av Chalmers för att ägna sig åt filmknåpandet och försörjde sig som korvgubbe.

Han bodde i Italien innan han flyttade till UK afaik. Men jag kan ha fel :) 12/07 Han bor inte i Italien, han bor i England har jag för mig? Nä men mycket bättre alternativ jämfört med Sverige 12/07 Rolfe har sagt att han jobbar både med AVGN och frilansar med reklam film. Han har ett klipp där han berättar att det var nära han blev vräkt men så tog AVGN fart. Sen att han har lyckats göra en full längd film att sälja har nog genererat lite klirr ;) 11/07 Ok. Kan vara lätt att misstolka när det är i skriftlig format. 10/07 Klart han inte är, varför skulle han vara det? Menade naturligtvis bara att han inte ska behöva ta skit för att han "lyckats", snarare tvärt om. Tråkigt ifall du missade att det jag sa var bildligt talat, jag befallde inte alla som läste det att gratule... 10/07 Han behöver inte försvara sig, absolut inte. Nu har vi det system vi har i världen; själv skulle jag gärna gå mer åt vänster i den ekonomiska politiken men det gör ju inte att jag automatiskt hatar Felix för att han tjänar pengar på sitt jobb. Det verka... 10/07 Det beror på vad man anser vara framgång. Jag tycker personligen att någon som tjänar miljoner på att göra youtube-videos inte behöver applåder, gratulationer och att andra är glada för hans skull. 10/07 Vakert sagt, helt rätt. Alla lyckas om man bara VILL. 10/07 Han har lyckats. Man kan gratulera honom för det och vara glad för hans skull utan att det betyder att han är värd mer som människa än någon annan. 10/07 Nej, det är en mycket liten procent människor som gör det. Men jag tycker inte att någon är mera värd bara för att man tjänar mer. 10/07
Skicka en rättelse