Det är dags att minnas Westwoods glansdagar på ett helt nytt sätt.

Renegade X, den indieutvecklade hyllningen till #Command & Conquers glansdagar, har gått att spela i ett gäng år nu men nyligen släpptes den femte och sista betaklienten. Spelet, som inspirerats av #Westwood Studios klassiska strategispel är ett actionspel ur tredje- eller förstapersonsvy och den som kan sin historia lär känna igen många av enheterna.

Renegade X is a free First/Third Person Shooter with RTS elements. Players fight for two unique teams, manage their own economies, choose from over 30 weapons, 20 vehicles, and call in nuclear strikes, Ion Cannons, and airstrikes, and much more. Renegade X is for all players - lone wolves, team-based gamers, tankers, snipers, rushers, turtlers, and all others!

Kanske floppade kommersiellt, men det blev ändå faktist en kult klassiker. 09/07 Exakt min tanke. Tidningarna bara öste ut hype om detta. Likaså '96 med quake 1, megahype. Dessa levde dock upp till hype till skillnad från spelen idag. Urk. Börjar bli alldeles för gammal. 09/07 C&C Renegade blev ju totaltsågat när det kom. Förstår om små barn tyckte det var kul. Men de som hängde med tyckte nog inte det var så kul. Blev en riktig flopp. Minns själv man var ett fan av C&C och tyckte det sög. 09/07 Själva Renegade X är ju faktist en direkt multiplayer Remake av C&C Renegade. 09/07 Jag gillar spelet men tycker det känns lite långtråkigt på vissa banor, ibland så käns det som att man bara står och skjuter mot en oförstörbar vägg, speciellt när motståndarna har mängder av enginers som reparerar saker snabbare än vad man kan göra ska... 09/07 Skulle påstå att dåtidens hype kring tiberian sun motsvarade typ dagens gta 5 09/07 Blir ju så när de som utvecklar ett spel skiter i spelet utan bara vill tjäna pengar för stunden. Är på slutet nu av C&C 1. Lirat det i två veckor. Inte jättesvårt, men vissa banor är gjorda så att man verkligen får tänka till för att ha en chans. Blir... 09/07 Bästa singelplayer C&C är lätt det första spelet och RA1, det kan jag hålla med om. Var också jädrigt kul i multiplayer men rätt obalanserat och om man lirar det nu är det rätt klumpigt, tex flytta 10st mammoth tanks över en bro... x). RA2 och C&C Tiber... 09/07 Det var absolut en hel del hype kring TS. Inte hype på samma sätt som nu, självklart inte. Men förväntningarna var stora på spelet, särskilt efter framgångarna med Ra och C&c Td. Det haussades en hel del på nätet om spelet. Bilder visades upp och folk... 09/07 Det var ju megahype runt Tiberian Sun när det skulle släppas. Självklart inte marknadsfört på samma sätt som idag men ska man verkligen jämföra, isf var ju inget hypeat förr? 09/07
Skicka en rättelse