Att dela ut reklam och sälja jultidningar är verkligen helt ute.

Förr i tiden sålde man jultidningar, majblommor eller dyra salamikorvar för att göda spargrisen men idag finns det tydligen betydligt mer lönsamma sätt. 19-åriga Gustav blev så framgångsrik på att sälja vapenskins i #Counter-Strike: Global Offensive att han kunde köpa sin första bil - med en prislapp på 50 000 kr.

Två av vapen-skinsen Gustav sålt med vinst

Vi har tidigare skrivit om en samlare som sålde hela sin arsenal för imponerande 65 000 kronor men för Gustav tog det cirka tio månader att dra ihop en liknande summa. Ett vanligt sätt att få tag på de mer exklusiva texturerna är att köpa nycklar till de lådor man belönas med, men det kan bli kostsamt om man inte har turen med sig. Därför la han bara cirka 1000 kr på just sådana saker och fokuserade istället på att hitta billiga exemplar som han visste kunde säljas dyrare.

– Den största "vinsten" var nog en så kallad "Karambit Fade" (kniv-skin). Köpte den för ungefär 3000 kr, sålde sedan för över 5000 kr. Under loppet av ett par timmar, det var en skön deal.

Han jämför han sin metod med bilhandlare, som också köper billigt och säljer dyrare, vilket blir smått ironiskt när vinsten gick till just en bil. En Skoda Octavia RS från 2007, närmare bestämt.

Tio månader senare - en "gratis" bil!

Varför kommenterar du en så gammal nyhet? :P 22/04 ... såklart behöver du skatta pengarna oberoende om de ligger på Paypal eller inte... Eller har du kommit på den smartaste pengatvätt metoden/skatteplaneringen någonsin?! Kan lova dig om du börjar sälja på Tradera eller Ebay och endast säljer igenom Pay... 22/04 Måste ha ett riktigt bra jobb om du har 25000 kvar varje månad efter du har betalat de fasta kostnaderna. Jag tror inte att de flesta 19-åringar idag riktigt har de marginalerna. 22/04 Haha, men herrejisses.. Vissa köper kläder, andra godis. Många betalar för in-game ytligheter, va fan gör det? Låter som att många på FZ bara sparar på banken. Bra jobbat till denna kille säger jag bara. 19/07 De allra flesta föredrar bakhjulsdrift just för att det ger den medt balanserade bilen. Har du över 150hk på framhjulen så blir understyrningen påtaglig även med den bästa av diffar. 18/07 Skoda Octavia RS är bra bilar, vettigt pris också då det är en hyfsat modern bil med en bra motor, turbomatad 2 liters direktinsprutad fyra på 200 hk som lätt går att chiptrimma till 250+ hk Folk hänger upp sig på bakhjulsdrift för mycket, det är inte... 18/07 Kul hobby att tjäna pengar på, men helt klart ovärt att ha som heltidsjobb. Det tog honom alltså 10 mån att tjäna 50-tusen? Mitt sommarjobb på Ica när jag var 19år gav mig ca 20 tusen på en månad, och då hade jag massor av tid att spela andra spel och... 18/07 Till den som frågade om det är tidskrävande. Det är ovärt som fan. Du måste i princip vara tillgänglig hela tiden, speciellt på kvällarna och det är långsamma transaktioner oftast så om man jämför med vanligt arbete så är det not mer värt imo. Men det... 18/07 Fast detsamma gäller ju skins. Man måste ju ha ganska bra koll på vad som går att sälja för ett högre pris. 18/07 Nail him! BMW kan man få en ok för 50000, roliga med BMW e att dom e bakhjulsdrivna. Skoda RS är troligtvis lika slutkörd som en BMW då man köper en RS för sportigheten. Skoda och VW är samma skrot och korn i princip som Volvo å Ford var. VW är de fina... 18/07
Skicka en rättelse