Förr i tiden sålde man jultidningar, majblommor eller dyra salamikorvar för att göda spargrisen men idag finns det tydligen betydligt mer lönsamma sätt. 19-åriga Gustav blev så framgångsrik på att sälja vapenskins i #Counter-Strike: Global Offensive att han kunde köpa sin första bil - med en prislapp på 50 000 kr.

Två av vapen-skinsen Gustav sålt med vinst

Vi har tidigare skrivit om en samlare som sålde hela sin arsenal för imponerande 65 000 kronor men för Gustav tog det cirka tio månader att dra ihop en liknande summa. Ett vanligt sätt att få tag på de mer exklusiva texturerna är att köpa nycklar till de lådor man belönas med, men det kan bli kostsamt om man inte har turen med sig. Därför la han bara cirka 1000 kr på just sådana saker och fokuserade istället på att hitta billiga exemplar som han visste kunde säljas dyrare.

– Den största "vinsten" var nog en så kallad "Karambit Fade" (kniv-skin). Köpte den för ungefär 3000 kr, sålde sedan för över 5000 kr. Under loppet av ett par timmar, det var en skön deal.

Han jämför han sin metod med bilhandlare, som också köper billigt och säljer dyrare, vilket blir smått ironiskt när vinsten gick till just en bil. En Skoda Octavia RS från 2007, närmare bestämt.

Tio månader senare - en "gratis" bil!