När #Doom släpps i början av nästa år kommer det lanseras tillsammans med verktyget Snapmap, som är en slags level editor. Utöver det blir det inte några större möjligheter att modifiera upplevelsen, berättar #Bethesdas Pete Hines i en intervju med Gametrailers:

– Allting vi gör på mod-sidan kommer ske genom Snapmap.

Vi vet ännu inte exakt vilka möjligheter Snapmap bär med sig, så det är svårt att just nu sia om vilka begränsningar designbeslutet för med sig. Hines jämför med #Minecraft och menar att Snapmap är lätt för nybörjaren att komma in i då de kan skapa enklare saker, medan veteranen kan göra desto mer komplicerade prylar. Han nämner att scripting och möjligheten att göra nya spellägen finns i verktyget. Det verkar dock ganska kört för den som vill göra vidsträckta landskap, då Snapmap enligt Hines "är mer av en inomhusgrej".

Onödigt med modverktyg för spel som inte håller länge, antagligen har inte Doom (dålig titel) beräknats göra det. (flopp sen innan). 04/08 Wow vilka tuffa internetpoliser vi har här.. Försök njuta av att vi får ett verktyg att arbeta med i ett modernt spel istället för 3 map packs. Ser fram mot att få bygga något roligt! :D 04/08 Nu skrev jag ju inte ordet modding överhuvudtaget men jag använde enkla citationstecken runt 'moddning' av en anledning. Jag uppskattar ditt försök att vara duktig men utöver problemet med läsförmågan så har du fel om begreppens innebörd. 04/08 Vad jag hörde när jag lyssnade på Quakecon Panelen med Utvecklarna så sa dom att Snapmap kommer vara det som släpps med spelet. Men givetvis i sann id anda kommer de att göra sina verktyg tillgängliga till spelare, när visste dom dock inte än. Så en SDK... 03/08 Det kallas inte modding, det är bara Map Design. Modding har blivit ett löst ord ^^ 03/08 Vi kan nog inte förvänta oss något typiskt 'id' när det gäller att stödja communityn längre efter att alla grundarna har slutat. Man ska väl kanske dock inte såga editorn helt, den gör ju 'moddning' tillgängligare för alla som bara vill slänga ihop lite... 03/08 Platform paritet. 03/08 Där sjönk min hype lite. suck. 03/08 Lite tråkigt. Men kommer ändå bli köp från min sida. Väntar bara på betan ska dra igång :) 03/08 Jag bryr mig inte så mycket, då jag antagligen skaffar detta till PS4. Eftersom det är Bethesda vi pratar om, blir det garanterat DRM på PC. 03/08
Skicka en rättelse