Sony spikar namnet på sin virtual reality-hjälm till PS4.

#Sonys virtual reality-hjälm har fått ett officiellt namn – Playstation VR. Beskedet kom under företagets presskonferens på Tokyo Game Show tidigare i dag och känns som en klar förbättring gentemot arbetsnamnet, som du framöver endast kommer stöta på i quizzar.

Playstation VR är tänkt att dyka upp i början av nästa år. Hjälmen går att testa med ett antal spel på TGS-mässgolvet torsdag till söndag. Om du har vägarna förbi Tokyo, vill säga.

FZ har känt på PS4-hjälmen Playstation VR/Morpheus flera gånger, och den verkar bli en nog så stark konkurrent till Oculus Rift, HTC Vive, Star VR och de andra VR-projekten.

Undrar hur de ska kunna komma runt konsolens hårdvarulimitationer. Lär bli en väldigt dyr produkt om de ska bygga in den extra kraften i själva hjälmen/skidmasken. Om inte så lär det infinna sig en del missnöje då det inte kommer att bli det folk fantis... 17/09 Då är vi två! 16/09 Jag gillar "Playstation Net Working Sometimes". 16/09 Jag kommer stå först i kön för en förbokning, längtar! 15/09 Med tanke på den låga upplösningen känns det ju inte aktuellt. Hoppas bara Playstation VR blir bättre än OR även om jag utgår ifrån motsatsen. Just nu känns det som om bara Starbreeze har en intressant prototyp igång, men de är ju så små och begränsade... 15/09 Det du pratar om var är; MS IllumiRoom, http://research.microsoft.com/en-us/projects/illumiroom/ Tror de la det på is. Men rätt mig om jag har fel, den VR lösningen är Microsoft HoloLens https://www.microsoft.com/microsoft-hololens/en-us och skall enlig... 15/09 Det var ju inte direkt nån jätteutannonsering, snarare en möjlighet. Man kan spela alla sina gamla PC-spel på det viset. 15/09 Just ja, så var det. Antalet personer som vill köra en sådan lösning regelbundet måste ju vara mikroskopisk. Lag och sämre bild från streaming samt att man ändå tittar på en platt bild fast utan att kunna se sin omgivning. 15/09 Nej, så var det inte riktigt. De visade upp att man kunde streama Xbox-spelen till sin PC och köra nuvarande spel med VR-headset som att man satt i en biosalong. De har inte utannonserat nån VR för Xboxen, men de arbetar däremot med att bygga VR-standar... 15/09 Aha, tack. Nja. Den upplevelsen kanske jag inte slänger sparpengar på. 15/09
Skicka en rättelse