Förra månaden slog mmo-sandlådan #Albion Online upp betaportarna för alla som ville pröjsa för ett founder's pack. Spelet, som riktar sig mot klasslös pvp och crafting, var först tänkt att släppas som free-to-play någon gång i år – men så blir det inte.

Istället väljer utvecklarna #Sandbox Interactive att köra med buy-to-play-modellen där man helt sonika betalar för att spela. Beslutet kan vi läsa om i ett foruminlägg som förklarar tankarna bakom beslutet, som går hand i hand med att den stängda betan utökas till och med den 1 augusti.

"Our goal is for Albion Online to be a long term success, therefore, we only want to release the game when it is truly up to its potential. The extension of the closed beta period will allow us to make significant improvements to the game. For this reason, we are putting the free to play plans on hold as well. Making the game ready for a free to play model would take up significant development time which we would much rather use to make a better game. Free to play would also create a lot of risks for the game - spamming, botting, world too small, etc - which we do not want to take if it can be avoided."

När spelet släpps kommer nuvarande founder's packs ersättas av starter packs, som enligt utvecklarna inte ger lika mycket för pengarna. Detta för att belöna de som varit med och testat spelet. De som köpt ett founder's pack kommer (förstås) få tillgång till hela spelet när det lanseras. Läs mer om Albion Onlineofficiella sajten.

När jag betalat för själva spelet tänker jag inte betala extra för att få tillgång till saker i spelet. Men i founders pack fick man ju guld och det växlade jag in till ingame-silver. Det kunde jag köpa en lvl 4 island för, något som annars tagit mig... 03/01 Det blir lite som när folk betalade företag i wow som lvlade upp din gubbe åt dig. Men nu betalar du själva spelföretaget för att slippa grinda? 03/01 Najs. Haft ögonen på detta och spelar hellre ett B2P än F2P. 03/01 http://lmgtfy.com/?q=p2w+definition. Det är du som går miste om fame till dina skills genom att ta genvägen att köpa guld men om du anser att du får ett övertag då jämfört med dem som inte köper so be it. 02/01 Jag håller inte med dig, varken om din definition eller om att din åsikt delas av "den stora massan". Men vad spelar det för roll egentligen? Det viktiga är ju vad jag själv upplever vara p2w. Och att betala för något som det tar längre tid för någon... 02/01 Pay 2 win.... Säger inte det sig självt? Att köpa sig något så att man vinner helt enkelt? Till exempel donation gear på wow (privat server) som ger extra stats som vanliga personer som kör f2p in kan få. DET är free to play, Har alltid varit så. Däremo... 02/01 Det är bara att googla, den stora massan definierar p2w med att man endast kan köpa vissa saker för pengar som inte går att få tag på något annat sätt och som ger ett stort övertag gentemot någon som inte vill/kan betala och det finns inte i Albion, all... 02/01 Är ganska säker på att det inte finns någon "formell" definition av vad som exakt utgör P2W. För mig är det faktum att du kan köpa dig till en fördel, i detta fall bättre startgear, pengar att köpa bra saker på auktionshuset för och snabbare gathering/x... 02/01 Öh nej, det behöver han/hon verkligen inte vara. P2W per definition betyder att du kan köpa bättre saker för riktiga pengar än vad F2P-spelare kan få tag på vilket du inte kan i Albion. Gearen du får i founders paketen är precis som all annan tier 3 gea... 01/01 01/01
Skicka en rättelse