#Nvidia är mest kända för sina grafikkretsar och Volvo för sina bilar (som förvisso återfinns i en del spel), men den här nyheten är inte direkt spelrelaterad. Nu möts de båda företagen då #Nvidia kommer att leverera ett hundratal av deras nya superdator till det göteborgsbaserade företaget.

Med den såkallade superdatorn Drive PX 2 ger sig #Nvidia in i bilbranschen på riktigt. Datorn är tänkt att användas i självkörande bilar och skall snabbt kunna avläsa omgivningen. För att snabbt kunna analysera exempelvis skyltar, körfält och föremål man tänks stöta på ute i trafiken. Enligt #Nvidia motsvarar den vattenkylda superdatorns hårdvara 150 Macbook Pros.

Självkörande bilar har länge varit ren science fiction, men är närmare än du tror. Redan 2017 är planen att självkörande bilar ska testas på Göteborgs gator och då kanske med #Nvidias datorer i sig. Vi hoppas kunna spela nya Doom på väg till jobbet.

Jag tror bara det är en kort tidsfråga innan det rent av blir olagligt, eller i varje fall att man måste ha särskillt tillstånd, för att få köra bil på vägar. Och då menar jag inte ett körkort som vem som helst kan få. Största faran (om inte redan med... 10/01 Jag skrev ju "Alla beräkningar funkar inte så bra på GPUer, bara somliga.", dvs det du skriver. Så det stämmer visst. Dock är det så att för vetenskapliga beräkningar, typ neurala nätverk (som mest är matrisalgebra) och numme, så funkar GPUer bra, och... 07/01 Nog de bästa jag sett på länge xD 07/01 Skräcksenariet hadde la varit om ens bil kunde få ett "självmordvirus" så den plötsligt på en bro svänger av eller på motorvägen svänger till motsatt körriktning O.o Jag hade nog för första gången då investerat i ett väldigt bra virusprogram!! 06/01 Stämmer inte riktigt. En cpu och en gpu är olika bra på olika beräkningar. Det är därför man fortfarande använder en CPU för majoriteten av beräkningarna i din dator medans din GPU lämpar sig bättre för parallella beräkningar. Därför är det fel att säga... 06/01 Dom pratar beräkningskraften från GPUn förstås. En CPU är inte alls lika snabb som en GPU. En GPU kan vara >10x snabbare om det är rätt typ av beräkningar. Alla beräkningar funkar inte så bra på GPUer, bara somliga. Nej, AMD ligger före. Du kanske har... 06/01 Så som läget är i dag så säger sig Volvo att ta på sig ansvaret om bilen krockar när autopiloten är på (vilket enligt dem biltillverkarna måste göra för att det ska funka att få bilarna godkända) men samtidigt måste du vara beredd att ta över ratten om... 06/01 Med största sannolikhet inte. Trafiklagarna lägger alltid ansvaret på föraren och föraren är den som sitter vid ratten, oavsett om du slår på autokörningen. En pilot blir inte ansvarsfri bara för att han slår på autopiloten. 06/01 Sanning kommer fram på Avpixlat - grafikkortet var producerat i Taiwan... 06/01 Haha! Ja, vem vet :) Men den stora frågan är om det där är en digital tidning eller om olyckan hände precis innan den gick till tryck? Jaja, det får framtiden utvisa. 06/01
Skicka en rättelse