I måndags släppte #Nvidia planenligt nya drivrutiner till sina Geforce-grafikkort. Mindre planenligt var att att de var trasiga – snabbt kom rapporter om blåskärmar, omstartslooper och bildkärmar som inte visade någon bild.

Nu har den trasiga versionen (364.47) ersatts med en ny betaversion (364.51 Beta) som är tänkt att lösa bekymren. Changeloggen ser likadan ut som i föregående version, så den enda – men ganska viktiga – skillnaden är att de fungerar som tänkt. Mer om dem här.

Samtidigt rör det sig om en beta, så installation görs på egen risk. Om det krånglar rullar du förslagsvis tillbaka till en tidigare version. Förslagsvis 362.00 som släpptes den 1 mars.

Uppdaterade till beta och fick framraten upp från pajjade drivrutinens 10-12 fps till "normalt", men efter omstart dagen efter så är det snigelsegt igen. Verkar mest drabba oss som har flera monitorer, men fan, helt ospelbart. Får leta upp gammal drivru... 10/03 Det är ju inte antingen BETA eller WHQL utan dom har ju en egen också. Men visst, är väl Ok att dom märker den extra. Tyvärr kan man som tackar nej till BETA-releaser och bara vill ha stabila inte ladda ned denna, om man inte går in i inställningarna... 09/03 som bäst kanske, sen är dessutom min uppfattning att för nvidias del att det spelar mer eller mindre ingen roll om du inte kör senaste generationens grafikkort. 09/03 Hur mycket gör det i faktisk fps när en drivrutin är anpassad till ett nytt spel så som vi vant oss vid att det brukar va nu? 2,3 eller 4 fps bättre? 09/03 Microsoft måste godkänna drivrutinen för att den ska WHQL-certifieras. Nvidia vill få ut drivrutinen så fort som möjligt för att åtgärda allvarliga problem för folk, och därför märks den som Beta-drivrutin. 09/03 Detta problem har jag också haft med 362.00. Löste sig med total avinstallation med DDU. Fick olika frekvenser på minnena också. 09/03 För mig så kraschade datorn när jag installerade de nya drivrutinerna. fick återställa datorn. det var kul. 09/03 Kört SLI, sket i det sen då det helt slutade fungera (bugg med Z170A chipset), körde ensamt 980Ti (aldrig några problem) och testar nu 980Ti SLI = varmt/högljutt, dålig skalning i flera spel, drivrutinsproblem = suck -.- 09/03 Oooh, därför jag fick en. Tänkte inte på att det kunde varit drivers. Nåväl, nu var det fixat. :D 09/03 Haha. 09/03
Skicka en rättelse