Överraskningarnas tid är inte förbi, #Microsoft tillkännagav precis Project Scorpio. Detta är nästa steg för Xbox och sägs vara den kraftfullaste konsolen någonsin.

Project Scorpio är bakåtkompatibel med spel såväl som tillbehör från föregående generation. Den utvecklas för att kunna visa både film och spel i 4K. Virtual Reality är såklart även det något de haft med i beräkning.

#Microsoft hävdar att grafikdelen i Scorpio får en total beräkningskraft på 6 TFLOPS, vilket kan jämföras med ungefär 6,4 TFLOPS för Nvidia Geforce GTX 1070. Konsolen får även 8 processorkärnor och en minnesbandbredd på 320 GB/s

Släppdatum är satt till nästa år och vi är säkra på att #Microsoft stod för årets hittils största överraskning, trots att det viskats om ny hårdvara ett tag nu.

Tackar och bockar för det. Hade missat det helt. :up: 14/06 Alltså det här är ju en rejäl comeback från MS. Tillsammans med det integrerade ekosystemet med Windows 10 så kommer de att tokäga. Finns ju ingen anledning att skaffa något annat än Xbox/PC. 14/06 http://www.sweclockers.com/nyhet/22260-sony-bekraftar-playstation-4-neo Vet dock inte om specsen är helt spikade. Mest troligt så kommer Sony att försöka slå Microsoft. Scorpio skulle hur som helst få en GPU på 6 TFLOPs, så om Neo får dessa specs så bli... 14/06 Har du länk till speccarna på nya Xbox och Neo? Skulle vara kul att se vad den pushar för att bli 40% ballare än Neo. Lite intresant eftersom Sony inte ens klargjort hur kraftfull Neo är. Att redan nu veta att Scorpio är just 40% kraftfullare. Ingen fan... 14/06 Nu släpptes ju Xbone 2013, så "new generation" 2017 låter rimmligt. 14/06 Hopp så konsollbranchen ser ut att bli allt mer som PC branschen med ny hårdvara mest hela tiden med skillnad att här måste man köpa om hela jäkla kittet. Nej, man kan nog skippa lira konsol snart och köra PC på heltid. 14/06 Delvis så tycker jag att det här är bra, vi kanske får krig i konsolprestanda precis som vi får med mobiler och då kanske den tekniska utvecklingen går framåt mycket snabbare än normalt. Nintendo halkar nog efter som vanligt. 14/06 PC Master race 13/06 Tror det är lite som Samsung S6 och S7. Samma system med kraftfullare. Spelutvecklarna får väl ha grafiklägen som på PC och du får sämre inställning när du laddar ner till XBone än om du laddar ner till Scorpio och tveksant om några VR-versioner kommer... 13/06 . 13/06
Skicka en rättelse