Spelet skulle ha visats på Sonys E3-konferens men ströks i sista stund på grund av massakern i Orlando.

Inför E3 spekulerades det vilt om allt från spel till hårdvara som skulle visas upp på de olika företagets presskonferenser, och till största del visade sig spekulationerna stämma. En omtalad titel lös dock med sin frånvaro – den hett efterlängtade titeln Red Dead Redemption 2 som ryktades vara en del av Sonys laguppställning.

Nya uppgifter som cirkulerat under eventet påstår att Red Dead Redemption 2 skulle avsluta Sonys konferens men att planerna ändrades på grund av den ohyggliga massakern i Orlando, där över 50 människor dödades i en masskjutning inne på en nattklubb. Det skriver University Herald.

Personer med insikt i spelets utveckling påstår att trailern skulle visa hur spelets protagonist går in på en saloon och skjuter ner en rad banditer. Scenen skulle påminna allt för mycket om händelsen i Orlando, en känslomässig koppling som inte skulle vara helt önskvärd. Ryktet påstår att Sony valde att ersätta segmentet med en längre visning av zombie-överlevarspelet Days Gone.

Huruvida spelet presenteras på ett speciellt Rockstar-event, på Sonys Playstation Experience-event i december eller i annan form, återstår att se.

Uppdatering: Sonys representant Adam Boyes har dementerat ryktet om Red Dead Redemption 2 med påståendet att konferensens längd och innehåll har varit spikat sedan månader tillbaks. Anledningen till att Take-Two och Rockstar inte hade någon presentation under E3-mässan är dock fortsatt okänd.

@RyanDungey_ no, this is not true. The length and content we showed has been locked and unchanged for months.

— Adam Boyes (@amboyes) June 14, 2016

Ja, du har ju rätt till dina åsikter du också, men jag tycker nog du ska läsa på, öppna dina ögon, och få lite livserfarenhetinnan du uttalar dig om saker du helt uppenbart inte har någon koll på. Du ser, vi kan båda komma med dumma absoluta kommentarer... 21/06 Ja, red dead redemption är en spirituell uppföljare. Klart dom har easter eggs från andra red dead spel. Nej det har du rätt i, ang story. Finns inget bra svar egentligen bara spel skaparnas "anledning". 20/06 Nu verkar det ju som att hela saken är påhittad (kanske av folk som tjänar på att visa hur "lättkränkta" folk är). Dessutom skulle det ju varit upp till företaget i fråga, och inte personer som är "lättkränkta" som bestämmer sånt. 19/06 mhm. håller med. 19/06 Om man reagerar för vad som sker i ett spel oavsett om något hänt i verkligheten så är det en rätt legitim anledning att kunna bli kallad lättkränkt. Man ska lära sig att det är skillnad på spel och verklighet. Som jag skrivit tidigare så om du har en... 19/06 Ne, det måste finnas grund till att man kan ta åt sig för att man skall kunna bli kränkt. Drog Sven Svensson ett rasseskämt för Carl Carlsson blev Carl förmodligen inte kränkt fast han tyckte skämtet var smaklöst. 19/06 ... och samtidigt så är "lättkränkt" något som folk använder för att bagatellisera helt normala reaktioner nu för tiden. Det borde du lära dig. - <insert smaklöst rasistiskt skämt> - Suck, ge dig nu... - Men fan så lättkränkt du var då. 19/06 och du borde lära dig att kalla någon lättkränkt är inte att man använder för att bagatellisera, lättkränkt är folk när dom tar åt sig för exakt vad som helst. som många här inne på FZ gör bland annat, beviset fanns för någon dag sedan här inne i kinas... 18/06 jag är oxå en meningsmotståndare :) låt folket se Red dead. fast visst, spelar mindre roll om de förhalar. 18/06 Detta kan vi ju skjuta ner direkt. https://twitter.com/amboyes/status/742841536736419840 18/06
Skicka en rättelse