Vissa har problem med den närgångna kameran.

Att virtual reality-versionen av #Resident Evil 7 skulle skapa illamående var ganska väntat, så länge man inte har en väldigt tålig mage är horisontell förflyttning en svår nöt att knäcka i VR. Men nu börjar det också komma rapporter om att spelet även skapar obehag på vanliga skärmar, särskilt om du har lätt för åksjuka.

Utöver en skribent på Polygon, som menar att det har med dåligt belysta miljöer och snabba kamerarörelser att göra, finns det också gott om liknande upplevelser beskrivna på Steam. Vissa skyller på ett snålt synfält och spelar du på pc går detta att justera i menyn. Andra tipsar om att inte spela det i ett helt släckt rum och sänka ljudvolymen något.

Är du känslig för låg FOV?

Skicka en rättelse
Klarade just av det. Kört hela tiden med 90FOV utan att må illa. 27/01 Tur att jag inte är så vek då. Sist ett spel fick mig att må illa och spy var när Gamecube kom ut med SW: Rogue Squadron (3) tror jag det var. :P Spelet har perfekt belysning i alla fall med HDR igång. Och med 7.1 ljud så blir det creepy. Går att ställa... 26/01 Skrämma bort spelare från att köpa det kanske. 26/01 Det är då rakt inte några snabba kamera rörelser på konsoll iaf. Dåligt belyst? Det ser ju ut som nästan alla andra RE spel vad gäller dimmad belysning. 26/01 Spelet har sjukt låg FOV. SKulle inte palla spela det. 26/01 Blev så jävla åksjuk av Toy Story till megadrive. 26/01 Det är alltid så det är. Med FOV 90 vid en datorskärm så hamnar din FOV in i en naturlig range. 60 däremot? Konstigt att inte bli åksjuk när din syn fundamentalt skiftas på det sättet, det blir liksom som att ta på sig glasögon som är helt fel för dina... 26/01 Tyckte fan också det kändes lite udda. Blev lite illamående efter att jag kollat några streams. 26/01 Jag har på äldre dar (jag fyller 35 i Maj) drabbats av något konstigt. Jag kan ibland bli åksjuk när jag åker bil, buss eller tåg, använder min Samsung Gear VR eller om jag går på bio (!) Men 7 timmar in i RE7 och jag har inte mått dåligt en enda gång... 26/01 Känt så flera gånger på sistone, på just konsol-fps. Dishonored 2 var jobbigt tills jag ställde ner headbobbing-skiten. Då gick det bättre. Senaste Wolfenstein var hemskt på konsol - inga problem alls för mig på pc. Värst för mig har dock The Witness... 26/01