Rätt väg att gå?

Mobilspelet Honor of Kings har över 200 miljoner spelare i Kina, och det har väckts farhågor om att vissa unga spelare lägger för mycket tid och pengar på det. Nu har internetjätten Tencent beslutat att begränsa speltiden för unga, med motiveringen att det ska minska risken för att unga ska bli beroende av det League of Legends-liknande moba-spelet.

Personer yngre än 12 år tillåts bara spela en timme per dag, och inte efter klockan 21 på kvällen. De mellan 12 och 18 tillåts spela två timmar per dag, skriver Hongkong-baserade South China Morning Post. Det kommer också införas begränsningar för hur mycket pengar unga kan spendera, liksom hårdare krav på att ange sitt namn och ökade möjligheter för föräldrar att följa sina barns aktiviteter i företagets spel.

Så här uttalar sig Tencent på WeChat:

Det finns inga regler i Kina för att förhindra överdrivet onlinespelande, men vi beslutade att vara de första att försöka dämpa föräldrars oro genom att begränsa speltiden och tvinga barn att logga ut.

Den regimtrogna kinesiska tidningen People’s Daily kallade häromdagen Honor of Kings "ett gift" och jämförde det med droger som skadar ungdomar. Uttalandet fick Tencents aktiekurs att falla på Hongkong-börsen, skriver South China Morning Post. Återstår att se om utgivarens regleringar räcker, eller om kinesiska myndigheter kliver in och sätter stopp för framgångssagan.

@Newklear: Du har inte kommit med något överhuvudtaget, bara kallat min åsikt för strunt helt utan motivering. 12/07 Case in point. Du läser inte mitt motargument, vilket är varför jag skrev "läs vad som skrivs"... Klarar du inte av det och bara kommer med fjantiga kommentarer istället så ser jag inte hur man ska kunna diskutera med dig. 12/07 Så ditt motargument är alltså "kom in i verkligheten". Bra där. Varför skulle det vara nån annan än föräldrarnas ansvar? 11/07 Det är samma sak för de flesta. Märk ord om du vill, men det gör ingen skillnad och min poäng är fortfarande korrekt. Det handlar inte om att skylla någonting på någon. Kom in i verkligheten och läs vad som skrivs, Hitta inte på egna meningar. Nej, det... 11/07 Hade tänkt besvara detta men eftersom du uppenbarligen sätter dig själv på en väldigt hög piedestal och finner det lämpligt att dumförklara andra så skiter jag i det. Ha det så skoj i din insnöade "intemittansvar" värld. Tack å hej. 11/07 Det är inga åldersgränser, det är rekommendationer. Nej, verkligen inte struntsnack. Som sagt, det är lätt att skylla på andra, men till syvende och sist är det föräldrarna som är ansvariga. Ingen annan har något ansvar över ens barn. Problemet är att... 11/07 Man kan ansvara på olika sätt. Hur barnen uppfostras sköts självfallet av föräldrarna, men både speltillverkare och myndigheter kan göra det enklare för föräldrarna. Bara åldersgränserna har ju förenklat enormt för föräldrar att helt blankt bara säga... 10/07 @Araxes: Uppenbarligen förälder själv märker jag. Alltid lätt att ha åsikter om sånt man inte har erfarenhet av själv. 08/07 idioti, är det nånting historien lärt oss så är det att man inte kan stoppa missbruk med Lagar :) skulle inte förvåna mig om detta tom skapar en liten självmordsvåg bland barn, hah. 07/07 Nej, det är inte rätt väg att gå. 07/07
Skicka en rättelse