Mobilspelet Honor of Kings har över 200 miljoner spelare i Kina, och det har väckts farhågor om att vissa unga spelare lägger för mycket tid och pengar på det. Nu har internetjätten Tencent beslutat att begränsa speltiden för unga, med motiveringen att det ska minska risken för att unga ska bli beroende av det League of Legends-liknande moba-spelet.

Personer yngre än 12 år tillåts bara spela en timme per dag, och inte efter klockan 21 på kvällen. De mellan 12 och 18 tillåts spela två timmar per dag, skriver Hongkong-baserade South China Morning Post. Det kommer också införas begränsningar för hur mycket pengar unga kan spendera, liksom hårdare krav på att ange sitt namn och ökade möjligheter för föräldrar att följa sina barns aktiviteter i företagets spel.

Så här uttalar sig Tencent på WeChat:

Det finns inga regler i Kina för att förhindra överdrivet onlinespelande, men vi beslutade att vara de första att försöka dämpa föräldrars oro genom att begränsa speltiden och tvinga barn att logga ut.

Den regimtrogna kinesiska tidningen People’s Daily kallade häromdagen Honor of Kings "ett gift" och jämförde det med droger som skadar ungdomar. Uttalandet fick Tencents aktiekurs att falla på Hongkong-börsen, skriver South China Morning Post. Återstår att se om utgivarens regleringar räcker, eller om kinesiska myndigheter kliver in och sätter stopp för framgångssagan.