Vi ser ett mönster här.

Ark: Survival Evolved släpps tillslut till pc, Playstation 4 och Xbox One den 28 augusti efter en tre veckors lång försening, men som om inte det vore illa nog verkar Sony även ha tagit död på chansen för spelare på alla format att kunna spela tillsammans. Likt salt i såren ska crossplay-spelande dessutom redan vara implementerat och fungera internt enligt ett inlägg på Twitter från Ark-utvecklaren Jeremy Stieglitz.

Det är inte första gången Sony säger nej till crossplay-deltagande. Vi har tidigare berättat om hur det japanska företaget valde att sätta stopp för spelande mot andra i format i bland annat Minecraft och Rocket League. Dessa två spel stödjer emellertid crossplay-spelande mellan Xbox, Nintendo Switch och pc.

Självklart, men då hade The Division i stort sett obefintligt system för att förhindra fusk. Hade det haft ett vettigt system från början hade aldrig det problemet funnits. Var väl väldigt mycket som var client-side i The Division, trots online-spel,... 24/08 Hade kunnat ge stora problem också. Division till konsol fungerar felfritt medans Division till PC hade enorma problem med fuskare första månaderna. Slår man ihop olika system och speciellt med PC får man räkna med att det finns risker med att fuskare... 24/08 Sony får fortsätta gör idiotbeslut om dom så vill, men folk som har vänner som spelar sådana multiplattforms-spel på PC, Switch osv och ska köpa det på konsol kommer ju då välja Xbox-versionen över PS-versionen just på grund av att dom kommer kunna spel... 24/08 Snickesnack, redan 2007 experimenterade Microsoft med crossplay i Shadowrun. Microsoft hade även ett projekt under 2010 mot PC, men skrotade projektet för att konsolspelarna blev så slaktade av PC-spelarna. Du är visst en liten Badgad Bob, hittar på div... 22/08 Hahaha. Jo tjena. Du glömde skriva "ironi" på inlägget. Sån har väl för böveln betydligt sämre skydd för barn än Xbox, där är du nog inte så uppdaterad. Jag har iofs ingen PS4 men äger PS3 och PSN är ett stort skämt jämfört med Live. Säkerhetsmässigt... 22/08 Mer ordning och reda än på XBOX är det säkert, finns väl en anledning till att alla med barn som vill spela jag känner har skaffat PS4. Råkar barnen köpa något betalar Sony alltid tillbaka, finns grymt många bra lösningar för begränsningar och att skydd... 21/08 @joonsson: Ja, på alla andra konsoler är det ju fullständig anarki, de skiter ju totalt i allt. På Sonys höga moral-konsol däremot, där är det ordning och reda. (Ironi) 21/08 Skönt att folk börjat inse vilken inställning Såny har till spelare.... "bakåtkompabilitet vill ingen ha" Kolla polygons artikel om PSNs OBJEKTIVT dåliga nedladdningstider (hint, de har inte kapacitet som MS och kripplar användarnas nedladdningar som... 21/08 Enligt dem själva är det för att skydda konsumenterna och i förlängningen barn. Det kan vara så att utvecklaren inte gått med på att följa specifika krav Sony ställer för att du ska få ha crossplay, eller så är de för att de inte har kontroll över vilka... 20/08 Vem spelar ens spelet i rubriken och varför skulle Sony låta parasiter knapra på deras vinst som de förtjänat? För när gjorde MS något för spelare senast? Noll exklusiva spel till deras nya konsoll, bra val, verkligen... Finns en anledning till att Sony... 20/08
Skicka en rättelse