Det kanske tar tid innan folk vågar köpa...

Capcom räknade med att sälja 4 miljoner exemplar av Resident Evil 7 på releasedagen i januari i år. Så blev det inte, och inte heller vid räkenskapsårets slut den 31 mars hade man nått 4-miljonersmålet.

Men nu är målet nått, vilket torde säkerställa att utvecklarna får jobba vidare. Det är ju inte alltid 4 miljoner sålda ex av ett skräckspel räcker.

Försäljningssiffran placerar Resident Evil 7 på sjätte plats över vilka spel i serien som sålt mest, åtminstone om den här sammanställningen på Neogaf är korrekt. Störst är Resident Evil 5, med 9,5 miljoner sålda ex. Listan:

  1. Resident EVil 5 - 9.5 million

  2. Resident Evil 6 - 8 million

  3. Resident Evil 4 - 5.9 million

  4. Resident Evil/Resident Evil:Director's Cut - 5.08 million

  5. Resident Evil 2 - 4.96 million

  6. Resident Evil 7 - 4+ million

Vilket Resident Evil är din favorit?

Resident Evil 7 är utan tvekan det bästa i hela resident serien och med ganska stor marginal. Allt är ett mästerverk av "survival horror" och hoppas övriga kommer gå samma väg som 7an Resident evil 1,2,3 är rena skräp spel. Ni som säger dessa måste fan... 23/10 Resident Evil 7 är det bästa sedan Resident Evil 3, skräcken åter och på ett snygg sätt genom att göra ännu en U-sväng, denna gången för det bättre istället för 4an. Som inbiten fan av RE så förstår jag att de gick annorlunda med 4ran då de ville friska... 19/10 Kommer aldrig förstå de som påstår att PS1 RE är bättre än sjuan. Säger inte att det nödvändigtvis är sämre för det är subjektivt men jag personligen tycker de tidigare spelen har åldrats så sjukt dåligt. När det kommer till skrämselfaktor vilket enligt... 19/10 älskade RE 7 faktiskt riktigt grymt lir måste jag säga. 19/10 Köpte faktiskt spelet imorse straxt före att artikeln laddades upp från rean som pågår på ps-store atm så jag tar helt och hållet åt mig äran att dom uppnådde målet 🙂 19/10 Ni som inte har köpt Resident Evil 7 ännu och gillar serien och skräckspel. Slå till. Ni blir inte besvikna. Det är en riktigt bra upplevelse. Hoppas CapCom fortsätter på denna väg. 19/10 Remake 1:an är tveklöst bäst. 19/10 Jag har aldrig klarat Resident Evil med Chris tror jag, eller har jag det...? kanske en gång. Han har ju färre "platser" i menyn så han kan endast bära sex föremål åt gången, vilket gör att det blir svårare att spela med honom, dessutom saknar han ju... 19/10 Efter succéerna med Resident Evil och sen Resident Evil 2 så blev det ju bråda dagar på Capcom, först skulle väl Shinji Mikami göra det där skräcködlespelet med realtidsgrafik till Playstation (som en "avstickare/spinoff) och sen gå vidare med Codename... 19/10 5an sålt bäst? Tragiskt, det spelet var värdelöst imo. Inte spelat nått re eftet det men alla före. 19/10
Skicka en rättelse