Den framgångsrika Kickstartern för "Baldur's Gate"-liknande rollspelet Pathfinder var en succé. Strax över 900 000 dollar drogs in och arbetet har pågått, något i det fördolda, sedan förra sommaren.

Spelet bygger som vi tidigare berättat på pappersrollspelet med samma namn, och nu har gänget bakom det släppt en matnyttig feature-trailer där man beskriver olika gameplaykompontenter. Mest intressant är att spelet ser ut att blanda klassisk isometriskt crpg med stadsbyggande, där dina domäner har olika utseende beroende på vilken livsåskådning huvudpersonen har.

Som vanligt när det görs retrodoftande datorrollspel på 2010-talet så är Chris Avellone inblandad – här med titeln narrative designer. Mannen bakom pennan har tidigare jobbat med allt från Icewind Dale och Planescape: Torment under på Interplay, till Fallout: New Vegas för Obsidian och Torment:Tides of Numenera. Nu senast hjälpte han Larian Studios att skriva Divinity: Original Sin 2, och medverkade även i den problemtyngda utvecklingen av System Shock-remaken.

Pathfinder har ett mycket preliminärt släppdatum i augusti 2018. Spana in nya videon nedan.

Fräcka Fredag om Avellone och Cyberpunk
Avellone och Fallout verkar ha något på gång.

Skicka en rättelse