Rätt eller fel? Rösta!

Blizzard kommer inom kort börja sälja banor till Starcraft 2. I och med version 4.3.0 och RTS-spelet blir det möjligt att köpa två communityskapade arcadebanor för 5 dollar styck, där delar av pengarna går till skaparna.

Banorna heter ARK Star (skapad av Daniel “Pirate” Altman) och Direct Strike (av nicket "Tya"). Den senare är en utveckling av den populära banan med samma namn, som även fortsättningsvis kan spelas gratis. Men om du betalar för premiumversionen får du kosmetiska bonusar och ett par nya spellägen, som även är tillgängliga för dina vänner som inte köpt banan om du står värd för matchen. Mer info om banorna hos Blizzard.

Filmer från banorna:

Får väl se, tror inte det kommer bli någon större framgång. Det är en helt annan marknad idag, speciellt med utbudet av F2P. 24/04 Kanske får vi äntligen något som motsvara Burbenog TD! 24/04 Jag vill påstå att det warezades minst lika mycket då som nu, så tillgång till billiga (gratis) spel fanns det även då. Likväl då som nu så var det ingen som brydde sig om antipiratlagar (Även fast fler folk köper spel idag iomed steam etc., så är nog... 24/04 Anledning till att man gjorde detta var nog i större utsträckning att du inte kunde få riktigt bra indies eller AAA titlar på rea för 5 -10 dollar, det var inte ens i närheten av samma klimat när det kom till konkurrens och marknad när man satt och spel... 24/04 Fast det beror mycket på att Blizzard lovade att ha det här systemet, att man kan sälja banor, tidigt efter release. Så bra banskapare väntade på det innan de började göra bra banor och släppa gratis. Sedan kom aldrig systemet och i kombination med Star... 24/04 Det är ostoppbart. Valve och bethesda misslyckades bara för att det var vid fel tidpunkt och sedan inte korrekt genomfört, men det har nog mindre med saken att göra. 24/04 5kr för en karta hade varit helt okey. 24/04 Om de skapade en butik där alla innehållsskapare kan sälja sina kartor tycker jag att det är en bra idé. Men om de själva väljer ut sina egna favoriter, och kanske även tar större delen av pengakakan själva, tycker jag mindre bra om det. Roblox*, t.ex.... 24/04 Rätt o rätt, jag tänker mer varför jag skulle betala 5 dollar för en bana i SC2 när jag kan få hela spel för det på t ex steam, humblebundle eller GoG. Känns inte prisvärt för mig som konsument. 24/04 För min del kan jag tycka det vore värt om de släpper ett kartpaket på kanske 8-10 kartor för 90kr, och om dessa kartor håller en hög kvalitet. 50kr styck är alldeles för dyrt. 24/04
Skicka en rättelse