Pensionerade e-sportaren Michael "Shroud" Grzesiek har nästan 3,7 miljoner följare på Twitch där han ofta streamar Battlegrounds, men har nu hamnat i blåsväder efter att ha spelat ihop med en fuskare i PUBG. Fuskaren, som "lever på att sälja fusk", var inte en del av Shrouds grupp men tar ändå med honom på en åktur i en flygande bil och visar var spelare gömmer sig.

"Jag kommer att bli bannad", utbrister en skrattande Shroud i videon. Han fick rätt då han stängts av från PUBG en månad. Han verkar dock ta med ro då han senare i videon lyriskt kallar rundan för den bästa han spelat. I en senare kommentar verkar han mer ångerfull.

Obviously I knew what the fuck I was doing. It wasn't a great idea. It seemed like a great idea. But it wasn't a great idea. I'm sorry to those peeps that are really upset with me, with all the, you know, flying around with the cheater and stuff, I got banned for a month.

Shroud sprang på fuskaren hela tre gånger och kritiserar PUBG-teamet för att de inte på ett bättre sätt handskas med fusk. På Reddit diskuteras incidenten flitigt och en del är inne på samma spår: fuskarna i Playerunknown's Battlegrounds kommer undan alldeles för lätt.