Bethesdas bekymmer bara fortsätter.

Bethesda har på sistone serverat sig själv ett antal bajsmackor: man lovade spelarna ett buggigt och ofärdigt Fallout 76, man infriade det löftet, man lockade Collector´s-köpare med en tygväska men gav dem sladdriga nylonpåsar, och man kompenserade dem med en liten skvätt ingame-pengar.

Och nu får man tugga i sig en ny fekaliesmörgås, sannolikt den allvarligaste hittills. Företagets support lyckades under gårdagskvällen göra vissa användares personliga information – bland annat namn, adress och telefonnummer – tillgänglig för andra.

Under en period i går kväll fick användare som skickat in supportärenden tillgång till uppgifter från andra användare som gjort detsamma. Det rörde sig om namn, adress, telefonnummer, information om köpta produkter. Bilagor ska också ha varit tillgängliga.

Bethesda skriver i en kommentar (nedan) att inga hela kreditkortsnummer eller lösenord gjordes tillgängliga. Supportsiten togs ner direkt när man upptäckte felet, och de som drabbats kommer kontaktas.

Vem som har världens just nu mest otacksamma jobb? Pete Hines.

Skicka en rättelse
Nej? Är det ett singleplayer-spel? Ehh, jo, det gjorde jag. Du får läsa hela inläggen. Ja, det är absolut bra. 14/12 jag gillar Fallout 2,tactics,3,NV,4 men inte denna, robotar, scorched,djur,supermutanter. finns det några andra npc ? du svarade aldrig förutom mysigt vad mer kan förklara FO76. att dom gör så man får mindre XP, mindre resurser, är det bra? https://mp1s... 14/12 Inget försvinner om servern kraschar. Det andra har jag inte stött på efter dryga hundra timmars speltid. Gillar man inte Fallout-lore så förstår jag att systemet med att man måste hitta det mesta själv kan vara svårt att ta till sig, dock. Som sagt,... 12/12 runt en 20 timmar. ospelbart, buggigt, tråkigt bara hitta holotape & robotar som quest, npc som inte tar skada, npc som spawnar ovanpå en, +20lvl npc som bara råkar vara precis dit man ska. serverkrash. samla sopor i timmar för att göra nånting för att... 12/12 Du skriver en svepande korruptionsanklagelse mot journalister på siten där jag arbetar, då väljer jag att svara. Var gärna mer tydlig i din kritik framöver tack. 11/12 Du påstod att jag tillhörde minoriteten när jag skrev att alla "super fans" inte är missnöjda. Så vad menar du egentligen? Ja, jag tycker det är bra, och mysigt, och intressant, och beroendeframkallande, och roligt, och så vidare. Hur många timmar har... 11/12 @Dunder: har jag påstått att alla "super fans" är missnöjda ? jag förstod det som att du tyckte FO76 var "bra" eftersom du sa att det var mysigt, eller har jag fel ? för det är ju inte så ofta nånting är ruttet eller ospelbart men samtidigt mysigt. föru... 11/12 Absolut sant, F4 hade jag å har kul med :) 11/12 Nej, det har dem inte, de har andras betyg. Sen får du hålla dig till ämnet, byt inte spår mitt i diskussionen. Det ursprungliga påståendet var att alla "super fans" är missnöjda, vilket bevisligen är fel. Ditt påstående huruvida jag skulle tillhöra en... 11/12 du behöver inte ta åt dig då det var riktat mot dig tycker mig ha sett flera tweets från #gamingjournalister i Usa som går bananas varje gång nån kritiserar ett spel eller en studio. @Dunder: ja metacritic har ju betyg men dom gills väl inte enligt dig... 11/12