Och det beror inte bara på Blizzcon.

Om du har näsan i Nasdaq är detta inga nyheter men när man pratade om en störtdykning av Activision Blizzards aktie i kölvattnet av Blizzcon rörde det sig om ett tapp på 7,2 %. Tittar vi nu på ett tvåmånadersperspektiv har aktien tappat hela 43 %. Rubrikerna efter evenemanget är såklart en bidragande faktor men det finns flera orsaker varför en av de stora aktörerna på spelmarknaden krisar just nu.

Samtidigt som Call of Duty: Black Ops 4 blev den största digitala releasen i företagets historia, med en omsättning på drygt 4,5 miljarder kronor på bara de tre första dagarna, har det inledningsvis sålt sämre än förra årets spel. Vilket kan ha sin förklaring i att man i år skippade Steam till fördel för den egna Battlenet-klienten. Som spelbranschen ser ut nu spelar också de initiala köpen mindre roll, kontra vad spelare spenderar på mikrotransaktioner i efterhand. 2017 omsatte Activision Blizzard 63,47 miljarder kronor, varav 57 % kom från köp gjorda i spelen. Ingenting tyder på att fördelningen skulle se annorlunda ut i år.

I dagsläget är Activision Blizzards aktie nere på samma nivå som i början av 2017, vilket då var den högsta punkten i företagets historia. Sedan dess har aktiens värde ökat stadigt för att nå toppnivån i månadsskiftet september/oktober. Vad denna kraftiga och snabba nedgång får för konsekvenser återstår att se.

Skicka en rättelse
Finns mycket matnyttigt. Men undvik råd kring vad som ska köpas eller erbjudanden från Rika Tillsammans. Jan Bolmeson hade inte jag vågat lite på när det kommer till köpråd. Men kunnig, det verkar han vara :) https://ihallandeinvest.se/inlagg/ar-better-... 17/12 Det finns gott om dumma människor så man kan aldrig vara nog försiktig :) I höstas var det gott om folk som aldrig investerat förut, men tyckte att det här med kryptovalutor var bra att hoppa in i utan att veta någonting om investerande. Det gick inte... 13/12 Därför jag tänkte att man kan läsa på om ämnet. Inte tänkte jag göra något så dumt som att bara hoppa på något utan att veta något. Därav alla knäppa frågor. :D 13/12 Därför valde jag ordet "anses", vilket innefattar båda dina ord "tror" och "känner". Aktien kan inte bli värd mindre än noll. Går den ner till noll kronor har du förlorat alla dina investerade pengar och företaget har antagligen gått i konkurs. Du kan... 13/12 Ja, den tillförde inget till diskussionen än potentiellt flame-bete. Vi styr, som alltid, diskussionerna på vår egen sajt. Det har inget med censur att göra. 13/12 Herregud, tog ni verkligen bort min kommentar "Som tjejer ungefär, känslomässigt styrda" Vad är det för jävla censur?? 12/12 Jag är en av personerna bakom gamingaktier.com (pokertrader) och tänkte bara adressera lite vad som tagits upp. Jag hade först ingen tanke på att göra det, men då kritiken i mina ögon är helt felaktig kändes det befogat. För det första är det alltid rol... 12/12 Aktien kan inte sjunka till minus, man kan inte bli skyldig pengar(om man inte köper aktier för lånade pengar) genom att äga aktier. Däremot kan man förlora det man har investerat om man har rejäl otur. Idag är det riktigt enkelt att handla med aktier,... 12/12 Vadårå ? 12/12 Vad händer om aktien sjunker till minus? Blir man skyldig pengar istället då om företaget skulle gä under? Känner att jag knappt vet nägot trots att jag varit myndig i snart 10 år, intresset har nog varit på noll. Vet inte ens hur man köper aktier. Men... 12/12