Det låter som om licensdealen kommer bestå.

Logiskt sett borde förhållandet mellan Disney och EA vara, eh, komplicerat. Licensdealen har slutat i två svala Battlefront-titlar och, av allt att döma, två slopade actionäventyr. I ett samtal med investerare säger emellertid Disneys vd, Robert Allen Ige, att förhållandet till EA är "bra".

We've had good relationships with some of those we're licensing to, notably EA and the relationship on the Star Wars properties. And we're probably going to continue – we're going to continue to stay in that side of the business and put our capital elsewhere.

Med "that side of the business" syftar Ige på att Disney kommer hålla sig till att licensiera sina varumärken snarare än att sköta publiceringen för egen maskin. Han tillägger att Disney kommer hålla sig till "filmer och nöjesfält" då de inte lyckats uppbåda "särskilt mycket" vad gäller spelbiten.

EA:s Disney-deal inleddes 2013. Den sades hänga löst efter Battlefront II-kaoset, men den bestod – och tycks alltså bestå. Det är inte klart hur många år ytterligare affären gäller.

Tror du får andas lite och sen läsa om och läsa rätt. Trevlig helg :) 09/02 Han sa väl inte att den var obefogad? Dessutom är det igen så, sluta köp den där "scamen" då, jag fattar att EA gör ett fifa varje år, massa idioter som köper det ju - hela tiden. EA tvingar ju ingen att köpa deras spel eller DLCs, men folk verkar nästa... 09/02 Så du menar att kritiken EA får är obefogad? Du menar att det är helt okej med Day 1 DLC,s kapad content, pay2win, Fifa scammen dom hållt på orätt många år, original är malware, asså listan kan göras otroligt lång. Jag personligen har bojkottat EA sen... 09/02 @nekered: Ja jag spelar på Xbox One X. Nästan dagligen. Men jag är svårt skadad Star Wars-älskare så jag måste få min "fix" från en galax långt långt borta.... 08/02 Jag är väldigt seriös och inte ensam om det heller om man läser andra inlägg i tråden. Det är välkänt att det är mainstream att hata på stora spelföretag av diverse anledningar. De som har legitim anledning och kritik samt förslag på lösningar är helt... 07/02 Två fel= extra mycket fel. 07/02 Kom igen EA gör ett bra SW-spel nu, ni har så många talanger under er så att det inte är klokt. Allt jag och kanske fler ber om är ett spel av samma kvalitet eller bättre (helst bättre) som KoToR, genre spelar ingen roll för mig. FPS, RPG, Action Advent... 07/02 Jämför man EA Battlefront 1 med EA Battlefront 2 så är tvåan mycket bättre men skulle inte kalla det för ett bra spel, mer ett "okej det funkar väl" spel 07/02 Jag tycker Battlefront II är riktigt välgjort och är riktigt kul att spela, personligen. :) Så har absolut inga problem att fortsätta spela EA publiserade Star Wars spel. Att det är "mainstream" att hata EA kan vara en del av saken, men flera har legiti... 07/02 @Pretorian24: lirar ni på konsol? Sitter på pc och kollade hur spelet var nu när en del börjat säga att det är bra men ser dessvärre inte sanningen i det påståendet. Spelets grund är fortfarande tänkt för pay 2 win, man kan inte välja vilka kartor man... 07/02
Skicka en rättelse