I och för sig kan du inte KÖPA spelet på Steam.

Imorgon släpps Metro Exodus (missa inte får färska recension!), men istället för en spänd förväntan har de sista veckorna innan releasen präglats av pc-stormar. I elfte timmen beslutade som bekant utgivarna att låta Exodus bli exklusivt under ett år på Epic Games Store.

Trots detta: du kan förladda spelet på Steam, men inte på Epic. Japp, så tokigt kan det bli. Spelet har tidigare gått att förhandsboka på Steam och de som gjorde det innan det kontroversiella beslutet kommer från och med imorgon kunna spela det där. 4A Games på Twitter:

I svallvågorna av Epic-flytten har de tidigare spelen review-bombats på Steam, 4A-utvecklare har sagt att bojkott kan innebära slutet för Metro på pc, och bokseriens författare har vädjat till fansen att "inte svika" Metro. Enligt en färsk FZ-undersökning tänker 44 procent av pc-spekulanterna av Metro Exodus vänta ett år på Steam-releasen.

Skicka en rättelse
Ja, det svenska samhället älskar verkligen att hjälpa unga människor ur besvärliga situationer. Det är därför vi har världens i särklass bästa psykvård. Eller? 14/02 Ja, det vore ju hemskt att folk skulle få ta ansvar för sina handlingar. Men nej, detta är Sverige så alla prostituerade är offer och alla kunder är onda, vita, medelålders, heterosexuella män. Troligtvis rasister också. /s 14/02 Nä till och med på ett ställe där jag bor med typ 2500 pers finns det 100/100 fiber i alla fall, vi har haft det i många år också. Men jag köper bara PS4 spel. Enda som kan stoppa där som gör att det går sakta är att alla laddar samtidigt. Därför det... 14/02 Ja, då kanske de får ta det lite lugnt och inse att de inte måste ha allt _nu_ :). Eller så får de väl pynta för snabbare internet, inte många ställen i Svea idag som kör på trött nät. Preloading är fint i all ära och smart för att kunna ha möjligheten... 14/02 Ja för att hjälpa utsatta (och ofta unga) människor att ta sig ut ur en besvärlig situation är ju illa istället för att slänga dem i fängelse. 13/02 Fattar inte varför ni skriver att spelet släpps imorgon på denna nyhet och en annan när det släpps på Fredag den 15e. 13/02 Det är en big deal för folk med långsamt internet, speciellt med tanke på spels storlek idag. Är man bortskämd som du själv så är det såklart nonsens. Men du är inte alla. 13/02 I detta fall snarare: vi kan inte förladda på den mjukvaruplattform som vi köpt spelet på och tvärt om. 13/02 Det är ett spel, chill. Vad spelar det för roll om man kan preloada eller inte, är era minuter så viktiga att ni inte kan vänta den lilla extra tid det tar att tanka sekunden efter att spelet är släppt? Snacka om att gnälla om nonsens... So what, de har... 13/02 FZ-forum: förboka inte spel!! också FZ-forum: va, kan vi inte förladda!!! 13/02