Thrustmaster håller på och tar fram en Playstation 4-gamepad som ser ut att ha en del intressanta egenskaper. Företaget visar kort upp det nya underverket i en teaser-trailer som ger lite info om produkten, men som verkligen inte berättar allt.

Till att börja med sitter styrspakar och styrkors i en sorts utbytbara moduler, vilket gör att du kan byta plats på dem, eller ersätta dem med en mer lämplig lösning. Om du exempelvis föredrar Xbox-kontrollens assymetriska layout (vänsterspaken sitter högre upp än den högra) byter du helt enkelt plats på den och styrkorset. En annan modul ersätter högra analogspaken med en tvåknappsklösning med symbolerna knytnäve och gaspedal – man vågar väl tro att det har med fighting och racing att göra.

Två knappar där högra analogspaken brukar sitta.

Knappar på baksidan för tankarna till Xbox Elite.

På baksidan hittas fyra knappar märkta just 1-4, gissningsvis med samma funktion som Xbox Elite-kontrollens motsvarighet för att ge snabba kommandon.

Thrustmaster har varken släppt namn eller pris på produkten så det är fritt fram att gissa och drömma.

Microsoft släpper version två av Xbox Elite Controller i början av november. Det är en förbättrad version med lite nya finesser. Dessvärre också med högre prislapp: Microsoft själva tar 2 200 kronor för den, mot cirka 1 500 för original-Eliten. Som i undertecknads tycke är tidernas skönaste gamepad. Återstår att se om Sony får hjälp av Thrustmasters nya för att kontra den åsikten.