På väg bort från early access.

Inom en snar framtid kommer Black Mesa lämna early access. Det är 15 långa år sedan projektet att göra en nyversion av Half-Life inleddes. Det har gått från mod till fristående kommersiellt spel, och det är den versionen som inom kort lämnar early access och får versionsnummer 1.0. Som utvecklarna säger: "Äntligen, ÄNTLIGEN (ÄNTLIGEN!!!)"

Vi är inte där riktigt än. Utvecklarna har en release candidate som man kommer hårdtesta, först själva, sen som publik beta. Eventuella problem kommer fixas och sen... sen blir det release.

Vintern och våren ser ut att gå i Half-Lifes tecken. I mars släpps Half-Life: Alyx, ett virtual reality-sidospår som är det första livstecknet från serien sedan 2007. Valve har gjort hela Half-Life-serien gratis tillgänglig på Steam tills Alyx släpps. Det vore oklokt att misssa den chansen.

Black Mesa kostar för närvarande 14 euro på Steam, cirka 150 kronor.

Skicka en rättelse
Spelutveckling kan vara ett rent helvete. För de flesta tordes det räcka att testa att ge sig in i spelutveckling i ungefär ett år, man kommer därifrån ganska ödmjuk. När det gäller moddar så blir det ännu mer kaosartat, särskilt eftersom du har betydli... 28/01 alltså va.. 15 år ? vad i helvete alltså? vad är det som tagit alla dessa år? jag får inte ihop det.... 15 år är en halv livstid när det gäller ett spel bara. 27/01 15 år sedan projektet inleddes och 12 år sedan jag brydde mig. 27/01 Det var gratis när det släpptes första gången som mod, med krav att man ägde HL2. Men sen fick de grönt ljus av Valve att släppa det som eget spel. Och sedan dess kostar det en slant. 27/01 Man vill nog ogärna jobba gratis i 15 år. 27/01 Vafö är inte black Mesa gratis? Förstår att det inte är Valve som skapat men ändå. 27/01 Körde genom hela för inte så länge sedan. Dom har gjort Xen riktigt bra. Samtidigt vissa saker man stör sig på. Som att dom visar nya spelmekaniker och sen måste du göra dom hela tiden i typ en timme sen visar dom en ny som du ska använda i en timme xD 27/01 Du har kört det i early access, det är fullversionen som är på gång nu. De lär förstås vara rätt skapligt lika. 27/01 Lol, vet inte om jag hänger med riktigt. Har inte det funnits ute ett tag? Jag klarade ut det för 1 månad sedan och det såg komplett ut. Spelade jag ändå någon slags beta eller? :P Kan inte förstå vad som mer kunnat lagts till. 27/01