Joystick, track pad eller D-pad – valet tycks vara ditt.

Valves Steam Controller blev inte den framgång de troligen hoppats på, och i slutet av förra året tycktes projektet gå i graven i samband med att man reade ut alla kvarvarande kontroller för en spottstyver. Men skam den som ger sig, för i mars lämnade Valve in en ny patentansökan för en Steam controller med utbytbara komponenter, vilket skulle kunna innebära att en Steam controller 2 är på väg.

Klicka för att se hela bilden

Enligt ansökan ska konceptet inkludera en mottagare med plats för löstagbara joysticks, track pads eller D-pads. Valve beskriver hur olika spelare föredrar olika typer av kontroller och att denna produkt kan låta dem välja till exempel en längre joystick med konkav yta eller en kortare joystick med konvex yta. Kontrollen eller systemet den är kopplad till ska sedan i realtid känna igen vilken konfiguration man använder och anpassa sig efter det. Man nämner även andra former av fysiska valmöjligheter med kontrollen, inklusive extra knappar på baksidan.

Skicka en rättelse
Både mjukvaran och hårdvaran. Märkte det själv att den hade fått en rejäl uppdatering för nåt år sedan :) 15/04 Snackar du Steam Link programvaran (på t.ex. TV, mobil osv) eller Steam Link hårdvaran, boxen de säljer? Sist jag körde den kunde den bara kör max 720p, men den har inte använts på ett par år ska erkännas. 15/04 Håller helt med dig, men du belyser verkligen det största problemet med Steam Controller - första intrycket är riktigt... riktigt dåligt. Den känns plastig helt enkelt, även om det inte är något fel på kvalitén. Antagligen gjorde de ju så med vilje istä... 13/04 Ojdå, du gillar verkligen inte kontroller. Nåja, vi får helt enkelt nöja oss med att jag hellre spelar vissa spel med kontroll mot att kunna vara mer flexibel med min spelmiljö medans du föredrar mus/tangentbord då du trivs bättre med detta :) Lite tråk... 13/04 Bara väldigt, väldigt, väldigt trött att höra att en kontroller är det man måste ha i soffan. Om man föreslår något annat, är det som att folk tror man ska gå tillbaks till Sony/MS patetiska försök att kopiera Nintendos motion-controllers eller liknande... 13/04 720p? Jag kör min link i 4k, 1440p och 1080p (sistnämnda till telefonen) :) Sen netflix/plex vet jag ej om det går att få in eller köra. 13/04 Ja, med ”optimala förhållande” menar jag att man sitter vid ett skrivbord :) Mindre optimala förhållande är tex i soffa, säng eller på resande fot. Där är kontroll bättre. Det är ju inte alltid man har möjlighet att sitta framför ett skrivbord och spela... 13/04 Håller inte med folk för fem öre när det gäller den här. Jag tyckte också den verkade" plastig och väldigt obekväm... ...Så fel jag hade! Den är byggd som en jäkla stridsvagn och när man väl vant sig vid att den har "fel vinkel" är det extremt bekväm... 12/04 Optimala förhållanden??? https://www.youtube.com/watch?v=hjLXHPVLwPY mus/tgb är bara mycket bättre, känns nästan som du skäms för att erkänna detta faktum. Ett litet klargörande. Säger inte att mus/tgb är the be all end all of all controllers, om något... 12/04 Jag vet det, synd att dom misslyckades nå fruktansvärt mycket! 12/04