Om du försökt börja lira PUBG på konsol men gett upp eftersom du dödas inom loppet av fyra sekunder utan att ha hunnit avlossa ett enda skott, lär du bli glad över nyheten att nybörjare i och med uppdatering 7.1 kommer börja matchas mot bottar (precis som i mobilversionen) så att de får en chans att komma in i och lära sig spelet.

Det är i ett inlägg från utvecklarna av konsolversionen av PUBG som de säger att många nya spelare elimineras väldigt tidigt, ofta utan att ha gjort något skada. Problemet sägs vara de allt större klyftorna i skicklighet, eftersom många spelare har åratal av erfarenhet vid det här laget.

Men nu ska det som sagt bli ändring på det, och i inlägget beskriver man några av svårigheterna med att implementera denna funktion, vilket bland annat inkluderar att hindra bottarna från att kasta sig utför stup, att se till att de inte är alltför pricksäkra samt att få dem att loota rätt grejer beroende på vilken fas matchen är i.

Ju högre MMR (Matchmaking Rating) man har, desto mindre chans att stöta på bottar i sina matcher, och det kommer även ett nytt rankat system nästa månad där de helt saknas. Uppdatering 7.1 ska släppas på tisdag förmiddag och kommer även inkludera den nya versionen av Vikendi-banan.