Ganska bra ändå för ett 10 år gammalt spel.

I går lanserades ett remastrat Mafia 2, med uppsnyggad grafik men i övrigt rätt likt det tio år gamla originalet. Det har dykt upp ett gäng recensioner av nyversionen, och sammantaget säger dessa att spelet är bra men inte fantastiskt. Vilket är ganska exakt vad som sades om urversionen också.

Metacritics egenhändigt framräknade betygssnitt ligger på 74 för Mafia 2: Definitive Edition efter 15 recensioner. Originalet stannade på 77 (46 recensioner). Och det är talande för den här spelserien, att vissa blir knockade av det här gangsterlivet medan andra ser det som ett okej men inte särskilt fantastiskt open world-spel.

Original-Mafia landade på 88 i Metacritic-betyg, och är därmed seriens överlägset mest hyllade del. En remake kommer ju i augusti – blir intressant att se hur den tas emot. Mafia 3-originalet stannade på snittet 62 (på pc). Det kom ju en nyutgåva av det spelet i går också, men det har inte recenserats. Och det verkar inte ha några nyheter utöver att dlc hänger med.

Nedan trailers från de tre Definitive Edition-utgåvorna av Mafia 1-3.

Skicka en rättelse
"Metacritics egenhändigt framräknade betygssnitt ligger på 74 för Mafia 2: Definitive Edition efter 15 recensioner. Originalet stannade på 77 (46 recensioner). Och det är talande för den här spelserien, att vissa blir knockade av det här gangsterlivet... 21/05 Mitt problem med mafia 2 var gameplay. Allt man gjorde var att köra från A till B och kolla på cutscenes. Kändes mest som en interaktiv film. 21/05 Jag har inte spelat något av dem (shame on me, antar jag) så detta är definitivt intressant. Ska förstås börja med ettan och se om det är min kopp te. 21/05 Kommer ihåg att M3 var väldigt dåligt optimerat för PC. Vet någon om det blivit bättre, eller är det ENDAST DLC som är det nya, nya? 20/05 jag äger mafia 2 classic, remaster kostar 300 spänn ändå. jaha det är tvärtom, köper man remaster för 300 så får man classic som är typ ospelbart gratis. haha 20/05 Kämpade också som in i helvete. Det är inte borta men de gjorde det betydligt lättare att vinna. :) 20/05 Haha jajjemensan! :-D 20/05 Kommer ihåg att jag och polarna var fast på racet i minst en vecka, men tillslut gick det. Är det helt borta nu alltså? 20/05 Äh, den agnarna från vetet, de starka från de svaga, de tålmodiga från de otåliga. Men främst de friska från de helt jävla galna som inte kan släppa saker och bara försöker gång på gång på gång för att komma vidare och till sist faktiskt lyckas. Sen kom... 20/05 Japp kom o tänka på att det kunde vara 1an. Aaha de fixade det redan då. Så bra för det var en riktig surdeg. 20/05